Na een reeds fantastisch seizoen met een 2de plaats in de competitie, verliezend finalist in de Beker van Vlaanderen en overwinningen in de Beker van Antwerpen en de Beker van Turnhout, werd deze dag de kroon op het werk van een reeds geslaagd seizoen.

Onze jongens scholieren zijn Vlaams Bekerkampioen na overwinningen tegen alle andere Provinciale bekerwinnaars!

Jongens_Scholieren_Vlaams_Bekerkampioen

We begonnen de dag tegen het niet te onderschatten Tievolley Tielt.

Het werd meteen duidelijk dat dit een tactisch en technisch sterke ploeg was.

Zij zetten onze jongens meteen onder druk met hun gerichte services en verraderlijke plaatsballen. Hier kwam nog bij dat onze jongens duidelijk nog op zoek waren naar hun beste spelniveau. De eerste set werd dan ook meteen een ware thriller. We kwamen 24-22 achter.

Gelukkig bleef iedereen erin geloven en wonnen we deze eerste set met 29-27.

De tweede set vonden we stilaan ons niveau en wonnen we dan ook met 25-20.

Amigos – Tievolley Tielt: 2-0

De tweede wedstrijd was tegen Sparvoc Lanaken.

De eerste set ging het lang gelijk op. Maar op het einde van deze set namen onze jongens het commando over en maakten de set af bij 25-21.

De tweede set kreeg Lanaken volleyballes van onze jongens. Enkele jongens van de cadetten die meegekomen waren om onze ploeg te ondersteunen, kregen dan ook de kans om zich te tonen. Dieter kwam in de plaats van Tom en Jef in de plaats van Mathias. Ook onze beide libero’s, Niels en Sam droegen hun steentje bij. Einduitslag van deze set 25-13.

Amigos – Sparvoc Lanaken: 2-0

De derde wedstrijd was de wedstrijd waarin het moest gebeuren.

We speelden tegen het sterke PNV dat ook z’n eerste 2 wedstrijden gewonnen had.

De eerste set ging vrij gelijk op maar moesten we toch aan PNV laten met 22-25.

De tweede set werd super spannend. Op 21-23 kreeg PNV 2 kansen om op matchpunt te komen. Deze werden zorgvuldig weggewerkt en we wonnen deze set dan ook met 25-23.

In de beslissende derde set maakten onze jongens deze zware wedstrijd af met 15-12.

Amigos – PNV: 2-1

De laatste wedstrijd moest nog gewonnen worden om zeker te zijn van de eerste plaats.

Deze wedstrijd was tegen VBT Machelen. De eerste set verliep zeer vlot. Toon en Stef kregen dan ook hun kans om zich te tonen en kwamen in voor Pieter en Anton. We wonnen deze set met 25-16.

De tweede set werd te ontspannen begonnen waardoor we zelf teveel fouten maakten en Machelen in de set hielden. Wanneer dan ook Arne S. zijn voet omsloeg, vreesden we voor een moeilijke 2de set. Toon viel echter sterk in en begon direct goed te serveren. We speelden de set vanaf dan rustig uit. Eindstand 25-17.

Amigos – VBT Machelen: 2-0

Na deze fantastische overwinning in de reeks van bekerfinalisten, moesten we nog uitvechten wie er naar het Belgisch kampioenschap mocht. We speelden de finale tegen de winnaars van de kampioenenreeks, VT Webis Wevelgem, die in hun reeks de Lizards achter zich lieten.

Het werd een spannende wedstrijd waarin we net iets te kort kwamen. We verloren met 23-25 en 24-26.

PROFICIAT AAN DE GANSE PLOEG: Pieter Gielen, Mathias Blondeel, Anton Van Gompel, Dean Janssens, Arne Speckstadt, Tom Vandermarliere, Niels Van De Wygaert, Toon Tijtgat, Dieter Jacobs, Stef Van Heyste, Jef Vleugels en Sam Vandermarliere.

BEDANKT: Patrick Blondeel, Peter Speckstadt, Bart van Gompel, Steven Van Der Heyden en alle supporters!!!

Kristof

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top