Op 28 en 29 december namen de jongens kadetten 1 deel aan het kersttornooi van Lommel.

Volgende spelers waren aanwezig : Stef, Ruben, Giel, Dieter, Toon, Seppe, Simon P.

Ondanks de afwezigheid van de andere spelers ( op vakantie en door blessures), startten onze jongens zeer sterk met vlotte aanvalscombinaties en vooral heel veel afwisseling en snelheid tegen VC Geel. Dit tornooi was ideaal als try-out voor onze nieuwe passeur Stef. Hij leidde samen met Toon onze ploeg naar een snelle en vlotte overwinning.

De tweede wedstrijd was in het verlengde van de eerste wedstrijd, met een nog hoger niveau van onze spelers. Met bijna 100% toprecepties en verdedigingswerk, konden onze jongens er een echt aanvalsspectakel van maken.

Ook in de derde wedstrijd bleven onze jongens allert, en konden ze op een schitterende manier de zege en de eerste plaats binnenhalen op dit tornooi.

Daarna was het met z'n allen richting dorp om iets lekker te eten en zijn we gaan overnachten in de chirolokalen van Lommel.

Na een hevig sneeuwgevecht buiten met iedereen samen, zorgde ons team van papa /begeleiders dat iedereen vlotjes hun warme nest in kon kruipen.

De tweede dag kregen we versterking van onze 2 kadetspelers vanuit andere clubs die meetrainen op vrijdag, Louis en Toon en onze libero van de Scholieren.

Helaas kon Niels niet spelen, door een lichte blessure die hij opliep tijdens de sneeuwoorlog van vorige avond. Ook Seppe viel uit door een polsblessure bij een verdediging.

De tweede dag hadden wij ingeschreven met onze jongens kadetten in de scholierenreeks, als testcase.

In de eerste wedstrijd moesten we spelen tegen Geel Zwart. De eerste set gingen onze jongens zeer sterk van  start, met een vlotte overwinning als gevolg. Bij de start van de 2e set, was het even zoeken met onze nieuwe spelers naar het juiste ritme maar eens we dit hadden gevonden was de score snel geteld. Een vlotte 2-0 overwinning was binnen.

In de tweede wedstrijd moesten onze kadetten het opnemen tegen het team van PSV Eindhoven. Deze zeer grote jongens ( met enkele junioren) leken wel reuzen ten opzichte van onze mannen. De spelers hadden als opdracht meegekregen om zeer sterk te serveren, wat ook schitterend lukte. Op geen enkel ogenblik, in beide sets, slaagde PSV er in om een vlotte opbouw te voltooien. Het aantal 'ketsers' brak die wedstrijd een record. Telkens als de bal overkwam, volgde een goede verdediging, met zeer snel tempo in aanval tot gevolg. De Nederlanders vonden op geen enkel ogenblik een oplossing voor dit snelle spel, en stonden wat te kijken hoe Amigos vlot een 2-0 overwinning binnenhaalde met zeer zware setcijfers.

De derde wedstrijd moesten we tegen de sterkste ploeg op papier, de jongens van Lommel/Overpelt. Ook zij hadden een juniorspeler bij hun scholieren geplaatst.

In beide sets ging het telkens gelijk op tot 20-20, waarna Amigos een tandje bijstak en met de nodige moeite toch vlot de sets kon binnenhalen.

Weerom een dag zonder setverlies en de verdiende 1e plaats !

Een testcase die bijzonder geslaagd was !

Proficiat aan alle spelers voor het schitterend spel en de sportiviteit , de organisator heeft dit ook meermaals herhaald.

Bedankt aan alle ouders, en het overnachtingsteam papa's voor de goede zorgen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar !

http://www.lovoc.com/2010-Lucalo.htm

 

    Nieuwe Sponsors

    Right Adsense

    Go to top