Ditmaal kunnen we eerst uitpakken met onze mannen, daar voor de eerste maal dit beachseizoen Joris Relecom sportief gekoppeld aan Oscar Nuijtten, deelnamen aan een manche van het kampioenschap. Zaterdag tijdens de kwalificaties, moesten zij onmiddellijk hun meerderen herkennen, maar dan herpakten zij zich meer dan dat en versloegen zij achtereenvolgens vader en zoon Kempenaers, dan het duo Coemans-Cloot, gevolgd door het duo Van Durme- Van Kerckhove om vervolgens de zondag te halen met een zware 21-12 tegen het sterke duo De Greef- Janssen.

alt

In de marge mogen we toch ook het duo Wim Eennaes en Patrick Blondeel niet vergeten, zij kleuren elk weekend de heren kwalificaties en misten dit weekend op een haartje de zondagmanche.

Over nu naar het damesfront. Sofie De Vleeschauwer, nu gekoppeld aan de topspelverdeelster Elies Goos, verloor haar eerste wedstrijd met 21-18 en nadien troffen zij een jong maar talentrijk beachduo, Eline Vandekerkhof-Ilke Beken. Deze laatsten klopten hen met 22-19. Spijtig maar over en out voor hen.

Marijke Horn en haar maatje Kim Liekens startten tegen het duo Laura Declerck-Laura Maehlman met een verlieswedstrijd, hierdoor wachtten hen een lange dag, die zij echter briljant afsloten en zodoende voor de vijfde maal achtereenvolgens de zondag haalden.

Voor de  eerste maal deelnemen en onmiddellijk de zondag halen, een succesverhaal voor Joris en Oscar. Hier kregen zij geen cadeaus meer, het duo Andelhof- Coolman verpletterden hen en zodoende hing het zwaard van Damocles boven hun hoofd. In de volgende ronde werden zij gesteund door een horde enthousiaste familieleden en vrienden, maar de latere kwartfinalisten, Van de Wielle-Huysman, mepten hen uit de manche met 21-11. Toch een duo om te volgen.

 altalt

Joke Hoeyberghs en het onafscheidelijke duo Ellen Martinus en Katrien Eysermans

Marijke Horn en Kim en ons andere duo Britt Thielemans en Elien begonnen alvast met een zege. Hoopvol dus, maar in de volgende ronde kregen zij beiden heuse toppers voorgeschoteld. Marijke en Kim moesten het zand in tegen het topduo Mouha en Gielen, de latere overwinnaars, en Britt en Elien tegen  het duo Bland- Lowette. Spijtig maar onze beide teams werden naar de losersronde gestuurd. Hier gingen beide teams met kleinste verschil toch verder en kwamen zodoende in de kwartfinales tegenover elkaar te staan. Leuk om te weten, beide formaties zijn een Amigos- Leuven combinatie en dus spanning alom. In deze 1/8 finale onder een steeds krachtiger zonnetje bleven het duo Britt en Elien nipt aan de winnende hand 22-19 tegen het alsmaar beter draaiend duo Marijke en Kim. 

In de kwartfinale kregen Britt en Elien het immer sterk spelend duo Callens-Sobolska voorgeschoteld, maar hun vechtlust begint stilaan heroische vormen aan te nemen, en hierdoor was deze match een dubbeltje op zijn kant. Spijtig werd deze toch verloren met 21-18 en toch waren er voldoende kansen. Maar ja, in dit stadium is er niet zoveel plaats en moet je elk kansje grijpen. Weer een vijfde plaats dus en voor Marijke weer een negende plaats. Schitterend !!!!!

altalt

Elien maatje van Britt   en Kim maatje van Marijke

Volgend weekend gaat de beachvolley haar tenten opslaan aan de Rijnkaai te Antwerpen, gezien de grote Amigos-entourage reeds aanwezig in Sint-Niklaas, moet het daar een ware overrompeling worden. Amigos laat je zien en steun jullie beachduo's. 

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top