Zaterdag om 20.30u nemen de mannen van Etienne De Buck het in de eerste ronde van de Beker van België op tegen eerste nationaler Hemelveerdegem. De bezoekers kroonden zich na afloop van vorig seizoen tot kampioen in eerste divisie en zijn dus nieuw op het toneel. GEA Happel Amigos, op zijn beurt nieuwkomer in de B-Liga, start thuis dan ook als favoriet aan de partij.

BEKER VAN BELGIË

“Het is moeilijk om voorspellingen te doen”, zegt trainer Etienne De Buck. “Ik weet wel iets over Hemelveerdegem. In mijn achterhoofd heb ik ook al een idee hoe we het zaterdag gaan aanpakken. Maar misschien moet ik na de eerste set alles al omgooien omdat mijn plan niet helemaal klopt. Dat zien we dan wel op het moment zelf.”

Net als vorig jaar, toen GEA Happel Amigos eruit ging tegen Maaseik, wacht in een volgende fase van de Beker van België een topaffiche. Geraakt het achtereenvolgens voorbij Hemelveerdegem en Kapellen (uitwedstrijd), dan ontvangt het in de achtste finale Knack Roeselare.

“Wie mij kent, weet dat ik het altijd van wedstrijd tot wedstrijd bekijk. Het vooruitzicht op een ontmoeting met Roeselare is leuk, maar zover zijn we nog lang niet. Ik loop dan ook niet graag vooruit op de zaken en ik ben vooral ontzettend veel met mijn eigen ploeg bezig. De integratie van de broertjes Relecom en setter Yannick Sophie verloopt goed, maar ik stel vast dat er nog veel werk aan de winkel is. We konden de ploeg bij elkaar houden en ik denk dat we vooral in de breedte versterkt zijn. Er is echter geen vedette bijgekomen of iemand die op zijn eentje het verschil kan maken. Dat betekent dat we het, net als tijdens de voorbije jaren, van ons collectief zullen moeten hebben. Maar ik kan de supporters alvast beloven dat we er tegen Hemelveerdegem, zoals altijd, voluit voor zullen gaan.”

Nieuwe Sponsors

Go to top