Na de Belgische bekerfinales vorige week trekt de competitie zich weer op gang. De meisjes van Ivo De Mulder trekken voor een quasi onmogelijke opdracht naar Kieldrecht. De mannen ontvangen thuis Humbeek, een ploeg waartegen ze wat recht te zetten hebben.

In eerste divisie maakt de ploeg van Claude Holvoet een verplaatsing naar Beerse. Beide ploegen verkeren in puntennood en bengelen dan ook helemaal onderaan. Als elfde telt Beerse twee punten meer dan GEA Hapel Amigos. Winst voor de amigas is wellicht noodzakelijk om de kansen om het behoud niet te hypothekeren?

"Nee hoor, toch niet", zegt trainer Claude Holvoet. "Zolang het mathematisch kan, moeten we er in blijven geloven. Ik geef toe dat het niet makkelijk zal zijn, maar we hebben het nog altijd in eigen handen. We moeten ons trouwens niet alleen focussen op de ploegen die net voor ons staan. Vergeet niet dat we punten pakten tegen Uikhoven en Wellen, die heel wat beter gerangschikt zijn. De top drie staat buiten kijf, maar daaronder zijn de meeste ploegen aan elkaar gewaagd. Laat we vooral proberen om ons te amuseren en dan volgt de rest wel. Niettemin start Amigos tegen Beerse als underdog. Beerse heeft veel meer ervaring en het beschikt thuis over een sterk opslagwapen. Maar elke match moet gespeeld worden, want in het vrouwenvolleybal speelt het mentale aspect namelijk ook een heel belangrijke rol.”

Nieuwe Sponsors

Go to top