Zondag trekt H1 naar de geburen in Zoersel voor een aartsmoeilijke opdracht. Zoersel verkeert momenteel in een begenadigde periode. Het hield thuis Haasrode-Leuven af en imponeerde vorige week bij Lendelede. In competitieverband is Zoersel thuis trouwens nog ongeslagen. Maar, in deze derby weet je nooit. Onze jongens mogen dan niet voor de leidersplaats spelen en zijn ze soms wisselvallig, toch hebben ze dit seizoen ook al voor enkele verrassingen gezorgd. Zo ging GEA Happel Amigos bijvoorbeeld winnen in Herenthout en klopte het thuis Lendelede. Misschien schrijven ze in Zoersel een nieuwe verrassing op hun palmares. Ze hebben alvast niks te verliezen.

De meisjes kwamen vorige week niet verder dan een punt bij Tongeren. Tongeren heeft zich nu enigszins losgerukt, maar M-Siks Blaasveld, Elsene en GEA Happel Amigos blijven elkaar in de nek hijgen en slagen er niet in zich van de ander te ontdoen. En tegen het sterke Oostende, dat zaterdag bij Amigos te gast is, zal dat ook niet onmiddellijk veranderen.

"Het is niet tegen ploegen als Oostende dat we de punten moeten pakken", zegt Evy Colman. "Maar dat wil niet zeggen dat we ons van bij het begin gewonnen moeten geven. Tegen Kieldrecht en Gent pakten we thuis verdiend een setje. Waar zou dat niet lukken tegen Oostende? Wie weet valt er dan toch nog iets uit de kast voor ons."

Nieuwe Sponsors

Go to top