Het zijn ‘toestanden’ geweest de voorbije maand, maar de nieuwe sporthal is klaar om gasten te ontvangen. Dit weekend is dan ook historisch voor de club. Zaterdag mogen de meisjes de spits afbijten in de nieuwe tempel en Gent verwelkomen. Voorlopig nog zonder spelverdeelster Marijke Van den Bussche. Vorige maandag ging ze onder de scan, maar het is nog even wachten op de definitieve resultaten daarvan. Omdat haar knie echter goed evolueert, blijft de medische staf hopen dat het allemaal nog meevalt. En wij hopen dat uiteraard ook. Ze heeft genoeg blessureleed gehad. 

Evi Colman is er na een enkelblessure wel opnieuw bij. Zij deed – strak getaped –  afgelopen weekend tegen Barbar d’X-elles al even mee, maar een volledige wedstrijd was nog te hoog gegrepen. Tegen Gent moet dat wel lukken.

“De volgende twee matchen, nu tegen Gent en volgende week woensdag tegen Charleroi  reken ik eigenlijk niet op winstpunten”, zegt trainer Ivo De Mulder. “Beide ploegen zijn veel sterker dan wij, maar we hebben dan ook niks te verliezen. We proberen het hen uiteraard zo lastig mogelijk te maken en als we een goede wedstrijd spelen, dan ben ik al lang content. De week nadien in Tongeren, dan reken ik op wel punten.”

De mannen trekken zaterdag naar Zonhoven en proberen opnieuw aan te knopen met een overwinning. De resultaten in 2012 ogen voorlopig magertjes en zij kunnen een opsteker goed gebruiken.

We hebben dit weekend ook oog voor onze tweede mannenploeg, tweede in tweede divisie A. De jongens hebben een lastige uitwedstrijd bij de vierde, Racing Genk, op de planning staan. Benieuwd hoe zij die trip verteren.

Nieuwe Sponsors

Go to top