Onze meisjes hebben de voorbije maand in ereklasse geen steken meer laten vallen. Achtereenvolgens gingen M-Siks Blaasveld, Michelbeke en De Haan voor de bijl. Tegen Charleroi was Amigos gisteren echter nog niet opgewassen. Charleroi is niet langer de topper van weleer, maar het acteert nog altijd een trapje hoger dan de onzen. Daarom zal trainer Ivo De Mulder ook niet lang treuren over dit verlies. Integendeel, hij kijkt vooruit en is erop gebrand om zaterdag de bezoekers van Haasrode-Leuven over de knie te leggen.

"Want als we hier de drie punten pakken, dan staan we ongeveer waar we thuishoren", zegt hij. "Jammer dat we in de aanvangsfase van de competitie een aantal punten te grabbelen gooiden. Maar als we zaterdag winnen, dan kunnen we ondanks een belabberde start de heenronde alsnog positief afsluiten."

Topper in tweede divisie

Het is dit weekend ook uitkijken naar de ploeg van Peter Speckstadt in tweede divisie A mannen. GEA Happel Amigos, tweede in de stand, trekt hier naar koploper Maaseik. Mogelijk wordt dat de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen, want met slechts drie verliessets zijn de Limburgers aan een ijzersterke reeks bezig.

"We willen niet te veel druk leggen op de ploeg, maar onze opdracht is duidelijk", zegt Peter Speckstadt. "Maaseik telt vijf punten voorsprong, dus wij moeten voluit voor de drie punten gaan. Lukt dat, dan ligt de competitie opnieuw open. In het andere geval dienen we de Limburgers te laten gaan en moeten we ons vooral concentreren op de tweede plaats."

Nieuwe Sponsors

Go to top