Iedereen haalde opgelucht adem toen GEA Happel Amigos D1 vorige week tegen M-Siks Blaasveld zijn eerste zege binnenhaalde. De meisjes zijn er nog lang niet, maar ze zetten wel een stap in de goede richting.

EREKLASSE VROUWEN

De belangrijke partijen volgen elkaar in sneltempo op. Dit weekend is Michelbeke te gast. In het verleden was dit altijd een taaie klant, maar dit jaar heeft het aan kwaliteit moeten inboeten. Michelbeke won tegen De Haan en Elsene en pakte een punt tegen Oostende. Knap, maar vorige week verloor het wel tegen nieuwkomer Haasrode-Leuven. Het bewijst dat de Oost-Vlamingen niet meteen bulken van vertrouwen.

"Als wij hetzelfde niveau halen zoals tegen Blaasveld, dan kunnen we veel ploegen aan", zegt middenspeelster Tatiana Teterina. Vorige week was zij alweer goed voor een karrenvracht aan punten, maar ze deelt de 'credits' graag met haar collega's. "Ja, het liep lekker, maar iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Als ploeg speelden we gewoon een goede wedstrijd."

Ook trainer Ivo De Mulder was - begrijpelijk - in zijn nopjes.

"Plots ziet onze situatie er heel wat rooskleuriger uit. Of hoe één overwinning een wereld van verschil kan maken. Iedereen is er nu op gebrand om voor eigen publiek, op een cateringavond nota bene, te bevestigen tegen Michelbeke. Het zou mooi zijn, wetende dat we dan met De Haan en Haasrode-Leuven nog twee ploegen krijgen die momenteel achter ons staan. Dat opent perspectieven."

Nieuwe Sponsors

Go to top