Dit weekend staat er vooral bekervolleybal op het programma. Alleen onze eerste meisjesploeg gaat zowel in de Beker van Antwerpen als in de competitie aan de slag.

Onze meisjes wachten nog altijd op hun eerste punten. Afwachten of daar zaterdag met het bezoek van Tongeren verandering in komt. De Limburgse meisjes hebben nog maar twee matchen achter de kiezen, maar tegen Haasrode-Leuven en M-Siks Blaasveld wonnen ze wel hun beide wedstrijden. Het verhaal van GEA Happel Amigos daarentegen is gekend. Er heeft in de vorige matchen al enkele keren meer ingezeten, maar het ontbreekt de groep duidelijk aan vertrouwen. Tegen Elsene had Amigos de match in handen. Vorige week tegen Gent speelde het een verdienstelijke tweede set. Maar als je dan in de overige twee sets slechts 22 tegenpunten scoort, dan kan je moeilijk aanspraak maken op meer. Om hun competitiestart niet helemaal te missen, vinden de meisjes hopelijk snel hun vertrouwen terug.

Zondag trekt de ploeg van Ivo De Mulder naar FH Nijlen voor de Beker van Antwerpen. Met zes punten voorsprong zal de typische thuisploeg geen moment onbenut laten om een aarzelende ereklasser knock-out te meppen. FH Nijlen zal alles-of-niks spelen en onze meisjes zullen vanaf het eerste fluitsignaal bij de pinken moeten zijn.

HEREN 1 FAVORIET IN BEKER

Voor onze mannen komt het bekerweekend niet ongelegen. De euforie rond hen kreeg vorige week een flinke deuk na de 0-3 tegen aartsrivaal Zoersel. Zonder meer pijnlijk voor elke Amigos-supporter, maar trainer Etienne De Buck had al gewaarschuwd voor overdreven optimisme. “Winnen is nooit vanzelfsprekend”, orakelde hij vlak na de match tegen Zonhoven. Op het veld van provincialer Bovoc Bouwel beginnen ze zaterdag eveneens met een achterstand van zes punten. Ondanks die handicap geloven wij dat ze als favoriet aan de match beginnen. Het zal voor hen goed zijn om even wat competitiedruk van zich af te schudden.

 

Nieuwe Sponsors

Go to top