Eerste thuismatch voor H1

De mannen van Etienne De Buck nemen het in hun eerste thuismatch van de competitie op tegen een oude bekende, namelijk Helios Zonhoven. De Limburgers zijn, net als GEA Happel Amigos, nieuw in de Liga B. Vorig seizoen stonden ze nog samen in eerste nationale. Werd Amigos kampioen, dan eindigde Zonhoven nochtans pas vierde in de reeks. Guibertin schoof echter door naar de Liga A om het forfait van Averbode op te vangen. Torhout, derde in eerste nationale, weigerde de promotie, maar Zonhoven liet deze unieke kans niet liggen.

Met libero Kevin Geerinckx realiseerde Zonhoven alvast een toptransfer. De man van Herentals (eerder aan de slag bij o.a. Herenthout en Vosselaar) komt over van Knack Roeselare en kan een pak ervaring in de schaal werpen. Voor de meeste andere jongens uit de Limburgse groep is het niveau echter nieuw. De club mikt in eerste instantie dan ook op het behoud. Tegen Lendelede waren de Limburger vorige week alvast niet opgewassen (1-3).

Ook D1 begint eraan

Ook onze meisjes in ereklasse beginnen eraan en zij krijgen meteen een moeilijke uitwedstrijd naar Hermes Oostende voorgeschoteld.

Maar ik denk dat we er klaar voor zijn”, zegt trainer Ivo De Mulder. “Omdat spelverdeelster Marijke Vandenbussche nog enkele maanden buiten strijd is, stond de voorbereiding in het teken van Joke Hoeyberghs. Zij komt over van de tweede ploeg om haar te vervangen. Geen gemakkelijke taak, maar we hebben hard gewerkt om haar klaar te stomen. En ik denk dat we op korte termijn heel wat vooruitgang boekten. We trekken alvast naar Oostende zonder verplichtingen en zonder druk. We zien wel hoe we het er daar vanaf brengen. Want zo een eerste competitiewedstrijd is toch nog altijd iets anders dan in de voorbereiding.”

Nieuwe Sponsors

Go to top