De derby tussen GEA Happel Amigos en VC Zoersel had alle ingrediënten die een derby nodig heeft. Spanning, emotie en een match op het scherp van de snee. Alleen jammer dat het niet echt een goede wedstrijd was.

Eerste nationale mannen

GEA HAPPEL AMIGOS – VC ZOERSEL 2-3

Een sterk serverend Zoersel begon goed aan de partij en nam al vroeg een viertal punten voorsprong. Gaandeweg knibbelde Amigos aan die kleine achterstand om bij 20-20 weer aan te sluiten. Ondanks twee servicemissers in de slotfase had de thuisploeg voldoende aan een goed blok om de eerste set binnen te rijven.

Via 16-13 had Amigos lichtjes overwicht in de tweede beurt. Enkele imposante bloks van onder andere Wim en Jolan Cox deden Zoersel naar adem happen. Bij de bezoekers was Filip Bruydonckx onzichtbaar en ook opposite Michiel Goossens zat duidelijk niet in de match.

Trainer Wim Truyen gooide van bij het begin van de derde set Kevin Roelandt in de strijd. Een geslaagde zet, want via 4-8 en 14-18 gaf Zoersel plots de toon aan. In de slotfase voelden de bezoekers toch weer de hete adem van GEA Happel Amigos in de nek (20-22). De scheidsrechter bracht de thuisploeg bij 22-24 helemaal opnieuw in de match, maar mede door een servicemisser kon Zoersel toch verdiende setwinst op het bord prikken.

Het niveau van de partij was inmiddels al flink gezakt, maar spannend bleef het wel. In de vierde set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Bij 19-18 liet Amigos echter drie kansen op rij onbenut. Enkele foutieve opties later pakte Zoersel onverwacht ook de vierde set.

Bezoeker Bruyndonckx kwam er in de vijfde set dan toch door. Nochtans was er niemand die bij 13-10 dacht dat het nog kon mislopen voor Amigos. Opnieuw liet de thuisploeg echter enkele glasheldere kansen onbenut. De ontgoocheling en verbazing is dan ook compleet als de geburen in de eindfase alsnog met de twee punten gingen lopen.

Setstanden: 25-22, 25-22, 24-26, 23-25, 14-16.

Nieuwe Sponsors

Go to top