Bart Cox: “Dit is een derby zoals een derby écht moet zijn”

EERSTE NATIONALE MANNEN

Op zaterdagavond 27 november om 20.30u ontvangt GEA Happel Amigos thuis de geburen van VC Zoersel. De thuisploeg voert het klassement aan, maar wordt op de hielen gezeten door de bezoekers.

“De derby tegen Zoersel is en blijft speciaal en krijgt nog altijd veel aandacht”, zegt Bart Cox. “Ik ben even bij GEA Happel Amigos weggeweest om drie jaar de kleuren van Zoersel te verdedigen, dus ik weet hoe intens beide clubs dit beleven. Ook al is dit heel moeilijk te beschrijven. We staan er allebei goed voor in eerste nationale, maar eigenlijk is de plaats in het klassement van ondergeschikt belang in deze match. Alleen al omwille van het prestige willen zowel GEA Happel Amigos als Zoersel deze match winnen. Dat alles maakt deze confrontatie tot een derby zoals een derby écht moet zijn.”

Na de zege tegen Torhout mag GEA Happel Amigos dan blaken van vertrouwen, toch blijft Bart – net als trainer Etienne De Buck – kritisch.

“We speelden een redelijke wedstrijd tegen Torhout, maar ja, Etienne is kritisch en hij heeft ook gelijk. We spelen bij momenten schitterend en dan maken we vier of vijf punten op rij. Maar vaak geven we die reeks punten ook weer even gemakkelijk weer weg. Dat zijn dingen die niet mogen en daar ergert onze trainer zich terecht aan.”

Nieuwe Sponsors

Go to top