Coach Ivo gaf terug het vertrouwen aan zijn gekende basiszes en dit resulteerde in een blitzstart van onze dames. Spijtig genoeg kwamen een aantal te vermijden foutjes roet in het eten werpen en de flukse voorsprong van 7-2 werd in een mum weggespeeld tot 8-9. Een beresterke Sonja Stanic bleef onze verdediging teisteren, ook elk foutje werd ongenadig afgestraft, nochtans leidde Amigos bij de 2e opgelegde TO nog met 16-14. Maar nog meer bleef Charleroi de wet dikteren, ook al brachtten de wissels met Britt en Tine nog de nodige spanning in de set, die toch met 25-22 verloren werd.

Ook in de 2e en de 3e set verdedigde de Amigas wat zij waard waren, maar dit was toch te weinig tegen dit weer eens buitenlands getinte Charleroi. Kapitein Hanne De Haes zette meer en meer de wedstrijd naar haar hand en de weerstand van Amigos brokkelde stilaan maar zeker verder af. 25-20 en 25-18.

Tijd om even na te denken en dan weer de draad op te nemen in de bekerwedstrijden tegen Mendo Booischot en zondag tegen en in Oxaco.

Dit weekend waren onze Amigosbeachers niet aan het feest in het Henegouwse Frasnes. Nochtans geven we hier een kort verslag van hun prestaties, die zaterdag nog in een stralend zonnetje konden plaats hebben.

Sofie gekoppeld aan haar maatje Evelien Praet, startten met nipte winst tegen het duo Lucie Tison- Ruth Denaeyer, verlies tegen Sandy Deneef- Nele Adriaenssen, weer winst tegen het duo Charlotte Van Hoorde-Emily Van Renterghem, maar moesten het tornooi toch verlaten door hun 2e nederlaag tegen Renee Verhulst-Sarah Degryse.

alt

Ook het familieduo Patrick en Matthias Blondeel kenden geen gemakkelijke dag met nederlagen tegen het duo Pieter Van Durme-Jonathan Van Kerckhove en het duo Len en Willem De Nys.

Het duo Britt Thielemans-Elien Van Asch waren aanwezig maar dan op zondag. Zij startten met zware verliescijfers tegen Ewa Piatkowska-Kim Lieckens, herpakten zich tegen Nymphe Verrelst-Eline David, maar moesten dan de duimen leggen tegen de Beken-sisters, Ilke en Joke. En hiermee waren zij toch nog 7e geworden.

Volgende week slaat het circuit zijn tenten op in Kortrijk op de Grote Markt.

Coach Ivo startte met Evy, Vicky, Ruth, Leen, Tatiana, Marij en Lise en onze dames bedankten met een sterke prestatie. Vooral onze kapitein Tatiana was de eerste twee sets werkelijk outstanding, maar werd degelijk bijgestaan door Evy en Ruth. Van in het begin werd de plaatselijke receptie getest op haar degelijkheid, en dit resulteerde in puntenwinst voor onze dames.

De setstanden gaven dan ook weer hoe sterk onze dames gespeeld hadden, 19-25 en 16-25.

In de derde set bij een veilige 11-19 slopen er toch weer wat onnauwkeurigheden in het spel en zodoende kwam M-Siks zijn neus weer even aan het venster steken, maar de ingekomen Britt blokte zowaar het eindpunt bijna op de bordjes, maar verplichtte hierdoor Blaasveld tot een wanhoopspoging, die echter in het net strandde en hierdoor 18-25 op het scorebord.

Amigos kon uiteindelijk terug aanknopen met de dikverdiende zege onder het oog van een driehonderd toeschouwers, die hun thuisploeg sportief tot op het laatste bleven aanmoedigen.

ligna-Full

Nieuwe Sponsors

Go to top