Met een vijfde nederlaag op de zes confrontaties tussen Datovoc Tongeren en Amigos is het misschien best eens na te denken hoe deze zo catastrofale uitslagen mogelijk waren. Nochtans begon deze laatste westrijd onder een goed gesternte en konden onze dames vlug de eerste set binnenhalen. Spijtig genoeg werd deze flinke aanloop gekelderd door weer een sterk spelende Anne Moors en Lotte Penders. De tweede set werd dan nipt gewonnen door de meisjes van coach Irina Jeleznova.

Ook in de derde set werd het weer een spannend gegeven. Er werd gevochten voor elk punt met soms heerlijke volleymomenten en soms fantastische rallys.Juist die ingrdiënten waarvoor supporters naar een volleywedstrijd komen. Amigos wist nu weer overtuigend te winnen, waardoor de stand 1-2 werd. Jammer genoeg sloegen onze dames  niet hun beste volleybal naar boven te brengen in de vierde set om de zo begeerde zege te kunnen vieren.

Dan maar een tie-break. Hier moesten onze dames onmiddellijk achtervolgen en dat lukt hen toch niet zo goed. Tongeren liet onze dames nog wel even terugkomen en zo het sprankeltje hoop op de overwinning weer leven te geven. Jammer genoeg beslisten de Tongerse meisjes er anders over en werd het een 3-2 nederlaag. Alles bijeen waren we nooit dichter bij de zege als gisteren en dat doet toch wel een beetje zeer.

Volgende zaterdag volgt de laatste wedstrijd van het seizoen met een uitmatch tegen de Barbar Girls, misschien de ideale uitdaging om toch als zesde te eindigen in de huidige competitie. 

21-25, 25-21, 20-25, 25-23 en uiteindelijk 15-10 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top