Gisteravond stond in de Amigos Arena één der klassiekers op het programma met de komst van Hermes Oostende. Amigos moest winnen om zijn klassement te behouden en Hermes wou zich rehabiliteren. Ingrediënten voor een leuke volleybalavond.

In de eerste set was een alom tegenwoordige Lies Eykens de draaischijf van een sterk akterend Amigos, met Lotte als dodelijke afwerkster en Leen als perfecte omloopster. Vandaar de vlotte 25-18.

Stilaan maar zeker kwam Hermes meer in de wedstrijd en liepen zelfs naar 0-5 in de tweede set. Met Stefanie aan de blok en in de aanval, een aanvallend sterke Lotte en uitgekookte Lies werd de achterstand eerst bij 17-17 weggewerkt. Maar dan ging Amigos in overdrive spelen en werd het nog 25-20. Straffe kost.

De derde set werd gelijk opgaand gestart, maar om onduidelijke redenen zakte de Amigoscake plots ineen.  Tania Shatow, Delfien Brugman en een bijna onstuitbare Lien Moyson bezorgden de Amigos-meisjes een kater van jewelste met als setstand 18-25.

In de vierde set bleef het vechten tegen zichzelf om overeind te blijven.  Tara Lauwers bleef echter haar arsenaal passen toe te passen zodat onze aanvalsters toch in de juiste stelling konden gebracht worden. Vanaf 12-12 heerste Amigos, Alana kon Shatow enkele malen afstoppen om deze te vlot te laten scoren en zodus werd nog vlot de 25-19 bereikt.

Opmerkelijk was dat zowel Stefanie Van Bree als Tara Lauwers uitpakten met beiden 24 services en zodanig meer dan de helft van de services voor hun rekening namen.

Nu zaterdag de laatste wedstrijd in de reguliere competitie in Beveren tegen Asterix voor nog een eventuele plaats in de PO1.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top