Met de komst van VHL Leuven kregen onze heren een wedstrijd voorgeschoteld, die te boek stond als haalbaar. Wat niemand kon voorspellen was, hoe deze wedstrijd ging verlopen en terecht.

Amigos 1 begon sterk en kon door een aantal indrukwekkende bloks de eerste set naar zich toehalen bij 25-19. Ook in de tweede set zat er onmiddellijk de swung in, maar ditmaal reageerden de jongens van trainer-coach Chris Eyckmans meer gevat en konden zij in het vaarwater van de Amigos-boys blijven. En in een zenuwslopend einde met zeker een viertal setballen voor onze jongens en een hoop gemiste services, kon een minder nerveus VHL deze set toch naar hun hand zetten met 31-33.

Een gemiste kans, die ons nog duur zou kunnen worden, maar Jeroen Oprins bleef de verdediging van VHL onder druk zetten en beide ploegen gingen ervoor. Amigos kon zijn gestalte toch beter gebruiken en coach Tom Spitaels  zag Amigos toch ook deze set winnen met 25-21.

Ook in de vierde set speelden de heren alsof een eerste driepunter kon verwezelijkt worden. Niettegenstaande de vele prangende fases in de eindspurt bleven onze Amigos-boys ditmaal wel het overzicht behouden en met een magistrale middenaanval was de eerste zege in de liga A voor Amigos een feit bij 31-29.

Een meer dan verdiende zege voor onze jongens en natuurlijk een pluim voor Tom Spitaels, Tom Speleman, Ivo De Wachter en Gilles Bizet als coaching team.

Zondag moeten deze heren weer aan de slag in Guibertin en kunnen zij nu al uitpakken, dat zij niet als de laatste in de rangschikking staan en dit voor een eerste jaar liga A. Proficiat

Ook heren 2 moeten uitspelen en dit bij de eerste in het klassement namelijk VC Gembloux. Niet simpel.

In onze Arena staan er zaterdag en zondag een heel pak bekerwedstrijden op het programma, maar ook onze dames 1 moeten tegen Hermes Oostende. Steeds een speciale wedstrijd. Dus zaterdag supporteren geblazen.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top