Met de komst van Kivola Riemst werd een gemakkelijke zege voorspeld, maar de Limburgse meiden lieten onze dames alle kleuren van de regenboog zien tijdens een vijf-setten durende wedstrijd en verloren spijtig voor hen met het kleinste verschil.

Onze coach liet de lichtjes gegriepeerde Leen Adams aan de kant en liet de volledig fitte Hélène Mertens opdraven en deze laatste deed het met momenten met heel veel bravoere. Beide ploegen gaven mekaar weinig ruimte, Riemst leidde steeds tot 14-14, maar dan namen onze dames de leiding en de alom tegenwoordige Lies Eykens legde de eindcijfers vast bij 25-23.

Dus onze dames waren gewaarschuwd, maar het inspiratieloze spel bleef aanhouden en Kivola Riemst maakte hiervan dankbaar gebruik om langs een sterk aanvallende  Sofie Hawinkel de tweede set binnen te halen met 19-25.

Zelfs in de derde set kende Amigos een dipje van jewelste. Niets werkte weer en Kivola liep uit tot 7-14. Amigos knabbelde nog op strijdlust wat terug aan de voorsprong, maar moest de duimen leggen bij 21-25..

In de vierde set mocht Sarah Vermote de plaats innemen van Tara Lauwers, en Tara Daerden deze van Stefanie Van Bree. Ook Leen Adams verving de wat ongelukkige Alana Schuermans. Of deze wissels direct succesvol waren, blijft de vraag. Maar Kivola liep weer uit tot 7-13. Einde in het zicht? Niet zonder de strijdlust van de Amigas gerekend. Onze dames vochten weer als van oudsher en Riemst begon hier en daar wat foutjes te maken aan service en Lotte Vandendriesse timmerde weer oerdegelijk op de vele ballen, die haar toegestuurd werden. Uiteindelijk kon Tara Daerden haar mooie invalsbeurt verzilveren met het setpunt te scoren door een leuke toetsbal midden het pak. 25-22

Dus een vijfde set ging beslissen over winst of verlies. Tot 8-8 bleef alles in evenwicht, maar  weer Lies vuurde haar manschappen aan, zodat Amigos meer en meer het overwicht kreeg. Toch bleef de stand raar genoeg gelijk  en zelfs een 13-14 voorsprong voor Riemst. Tweemaal onze kapitein Leen aan het werk gezet met evenveel killblocks brachten toch een 16-14 en de 3-2 zege.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de meisjes van Riemst hun vel heel duur verkocht hadden en zelfs de zege te grijpen hadden. Gelukkig waren de volleybalgoden nu eens met ons.

Morgen spelen eerst de heren 1 tegen Prefaxis menen, gevolgd door nogmaals onze dames maar nu tegen M-Siks Blaasveld voor de 1/2 finale van de beker van Antwerpen.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top