Met tromgeroffel van de bovenste plank startte Amigos het best in deze wedstrijd. Kapitein Leen Adams liet onmiddellijk blijken dat Amigos de zege wou pretenderen maar Richa Michelbeke bleef in het juiste spoor tot 8-8. Tara Lauwers blokte eerst perfect en nadien was het een powersessie van Lotte Vandendriessen, zodat Amigos met 16-13 leidde.Leen pakte nogmaals uit met een perfecte drop en Alana Schuermans zette haar killerinstict in het daglicht om samen met Stephanie Van Bree de laatste setbal af te blokken bij 25-18.

In de tweede set  verliep het spel voor Amigos niet van een leien dakje. Hoewel Richa steeds de leiding had met 2 of 3 punten tot zelfs 21-24, bleef coach Pascal stoïcijns kalm en vuurde te samen met Lies Eyckens de maanschappen aan. En zoals zo dikwijls ging Lies voorop in de strijd. Was Richa te zeker van setwinst, Stephanie aan service dacht er anders over en bracht Michelbeke zowaar in problemen. Met weer een perfecte drop van Leen en een eindblok van Lotte werd het na deze spannende set toch 26-24.

Blijkbaar gaf deze onverhoopte setwinst weer vleugels aan onze dames. Lotte, Lies en Stephanie bleven nu de baas op de hoeken, wat een veilige 9-4 gaf.Met een mokerslag van jewelste van bomber Lotte en weer een serie services van Stephanie werd de tussenstand 16-10. Onze middenspeelsters scoorden nu weer aan de lopende band en de ingekomen Sarah Vermote beeindigde de wedstrijd met een loepzuivere ace bij 25-15.

Proficiat dames en we staan hierdoor weer te samen met Dauphines Charleroi op een gedeelde derde plaats. Nu woensdag naar het sterke VDK Gent en we zien daar wel.

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top