Onze dames begonnen het best in deze toch wel belangrijke wedstrijd met een uitstekende Lotte Vandendriessen. Hoewel Bartlak en Misojcic bij de Barbar Girls toch een constante dreiging vormden voor onze dames, bleven deze laatsten gedreven naar de juiste oplossingen zoeken en vinden. Een misschien iets te gemakkelijke zege met 16-25.

In de tweede set begon nu Barbar als beste en onze dames konden hoe zij ook probeerden, de kleine voorsprong van Barbar niet teniet doen. Vandaar een iets ontsierende 25-18.

Met Lies Eykens voorop in de strijd, bijgestaan door een secure Stephanie Van Bree en sterk verdedigende Lise Schuerwegen, kon Amigos in de derde set weer vlug een kloof slaan, die zij tot het laatste eigenlijk gemakkelijk konden samenspelen. 15-25

Hoewel de vierde set een beetje gelijkopgaand begon, waren het toch onze dames met een opportunistische Alana Schuermans en klaarkijkende Leen Adams, die voor een 17-23 zorgden. Plots kwam weer dat negatieve kantje naar boven en Amigos stond plots 24-24 gelijk, maar Barbar miste in de eindfase tweemaal zodat uiteindelijjk de 24-26 op de bordjes stond.

Alles bijeen een geslaagde uitwedstrijd met een meer dan verdiende zege. Proficiat

Ook onze heren moesten later op de avond nog actief zijn in de Arena tegen niet minder dan Callant Antwerpen. Een echte streekderby in een zinderende sporthal. Onze jongens voelden zich gesterkt door het talrijk opgekomen publiek en gingen vanaf het begin voorop in de strijd met een hardmeppende Jeroen Oprins en een listige Wim Cox. Spijtig de dubieuze beslissing in de eindfase van de eerste set, maar Amigos moest nipt de duimen leggen met 25-27.

In de tweede en de derde set bleven onze jongens hun best doen en kregen dikwijls de handen van de supporters op elkaar, maar moesten stilaan maar zeker de wet van de sterkste ondergaan. Het buitenlandse geweld samen met de snedigheid van Jolan Cox aan service bleven Amigos voortdurend bestoken, zodat de opbouw soms te moeilijk werd. Vandaar de uitslag van de volgende sets met 17-25 en 18-25

Niettemin weer een hoogdag in de Arena en alles bijeen toch een mooie wedstrijd van onze heren.

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top