In een tot de nok gevulde Arena was het de ultieme wedstrijd om gewonnen te worden. Helaas, driewerf helaas konden onze dames deze stunt niet waar maken. Met een gewonnen eerste set met 25-18 zag er alles nog mogelijk uit, nog slechts twee te gaan. Wie dacht dat Datovoc nu vooral zou zwichten voor het geweld van Amigos, was verkeerd. Anne Moors en haar medespeelsters staken een tandje bij en liepen in de tweede set zelfs zo'n 7 punten uit, maar Amigos reageerde positief en ging zelfs over Datovoc maar kon uiteindelijk de klus niet klaren hoewel er een 21-20 score stond. Eindstand 22-25.  Dus 1-1 in setstanden.

In een daverende set 3 gingen beide ploegen sterk van start en lieten mekaar geen vin breed toe.Tot 21-21 was alles nog mogelijk, alhoewel Lies Eykens tot dan erg goed en wel de motor van de ploeg door een kwetsuur diende vervangen worden.  Lotte met momenten subliem bracht de stand toch op 24-22. De Tongerse meiden speelden het spel wel cool en konden ook deze set nog binnenhalen met het miniemste verschil 24-26. En dus einde van het sprookje.

In nog twee overbodige setten nam Datovoc dan nog de maat van een moegestreden Amigos, dus einduitslag 2-3.

Proficiat aan de meisjes van coach Irina Zhelesnova, die nu maar de finale moeten winnen. En zoals steeds eindigde de nacht in een mega party, natuurlijk ge-orkestreerd door een weergaloze DJ Stavros.

Op 4 januari starten onze dames de terugronde en de trainingen en kunnen zij hun batterijen weer opladen, want er wachten nog heel wat zware opdrachten. Een halve finale in de beker van Antwerpen tegen M-Siks Blaasveld en natuurlijk onze derde plaats verdedigen voor het kunnen spelen van play-off 1. Belangrijk zal de eerste wedstrijd van de terugronde op 16 januari thuis zijn tegen niet minder dan Datovoc Tongeren. Een mooie revanche in het vooruitzicht dus. Komaan Amigas de ganse club steunt jullie.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top