In een moeilijk begin zette Tara Lauwers met twee aces onmiddellijk orde op zaken en zo konden de Amigas in de eerste set gelijke tred houden met hun opponenten uit Kieldrecht. Bij 6-6 begon het festival Britt Herbots en zij zorgde voor een eerste kloof bij 6-10 vanaan de servicelijn. Tara Daerden en Stephanie Van Bree probeerden nog met wisselend succes het gat dicht te rijden, maar het immense blok en de aanvalskracht van de Asterix Kieldrecht zorgden voor een eerste setwinst bij 17-25.

In de tweede set mocht en moest Lies Eykens  de meubelen proberen te redden maar Asterix bleef op een hoog toerental draaien. Amigos kon ditmaal meedraaien tot 9-11 maar ook ditmaal moesten zij halverwege de set de rol lossen. Jasmien Biebauw orkeststreerde de Asterix pletwals zodanig dat onze afweer toch moest begeven bij 15-25

Trainer-coach Pascal behield het vertrouwen in zijn speelsters en hierdoor kwamen onze meisjes toch weer in wedstrijd. Hard werken was de boodschap en zelfs tot 17-17 bleven zij in koers door een geslaagde dubbele wissel met Sarah Vermote en Stef Van Bree.  Hardmepper Lotte bleef de verdediging op proef stellen, maar Jasmien Biebauw besliste er anders over vanop de servicelijn en beëindigde de wedstrijd met een lucky netservice bij 17-25.

Misschien niet de gewenste uitslag, maar alleszins moet het gebrachte spel ons een boost geven voor de volgende wedstrijden. Amigos speelde echt niet slecht, maar Asterix was ditmaal de betere.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top