Amigos startte de wat uitgestelde debatten door een computerpanne met een ace van Tara Lauwers, maar Hermes repliceerde langs Shatow. Met een goed bij slag zijnde Lotte Vandendriessche en een secure Stefanie Van Bree nam Amigos toch de bovenhand. Lies Eykens en Lise Schuerwegen namen de verdediging voor hun rekening en Alana Schuermans was de betere middenvrouw. De receptie van Hermes kraakte af en toe en dit gaf Amigos de nodige vleugels om deze set binnen te halen met 16-25.

 

Zelfde scenario in de tweede set, maar Hermes begon toch verbetener te spelen zodat bij een stand van 11-11 de bordjes weer in evenwicht waren en dit evenwicht werd behouden tot 21-22. Weer  maakte Lotte het verschil, eerst met een mooie aanval en dan met een meesterlijk dropje. 21-25

Ook in de derde set begon Tara met een ace, maar Hermes begon onze receptie te teisteren en dit leverde een 7-3 voorsprong op voor hen. Hoe ook Amigos probeerde deze kloof kon niet meer gedicht worden, zodat uiteindelijk een eindstand van 25-18 op het scorebord stond.

In de vierde set mochten Tara Daerden en Hélène Mertens opdraven en die deden dit met heel veel bravoure.Amigos liep onmiddellijk uit tot een 3-9. Hermes probeerde nu op zijn beurt het tij te doen keren, maar een alerte Alana belette dit wel. Met een herboren Lotte kon Amigos de stand naar 13-20 brengen. Elise Van Sas wou niet breken en voerde Hermes aan vanop de servicelijn, maar ondertussen was de stand al 17-23. Lotte gaf weer de genadestoot vanachter de 3m-lijn en Hélène besliste de partij bij 18-25 met een stevig kill-blok.

loottee

Nu in alle rust het volgend weekend voorbereiden met nog 3 wedstrijden te gaan: eerst Kieldrecht, dan zondag VC Zoersel en op woensdag de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Datovoc voor een plaatsje in het sportpaleis.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top