HerenA mochten deze week terugblikken op een degelijke prestatie tegen medekoploper VC Asse Lennik. Alhoewel het een droge 0-3 zege werd voor de ploeg van superspelverdeler Frank Depestele bleven onze heren elke set toch flink meedoen. De ingekomen Stef Van Heyste aan de pas en een op hoog niveau draaiende Jonas Colson deden de vele toeschouwers dikwijls de handen op één krijgen.Nu alle toppers achter de rug zijn en we een meer dan loodzwaar begin kenden, wordt het tijd om te oogsten. En dat is misschien voor de volgende weken.

Na de mentaal zware week voor onze dames met twee verlieswedstrijden, konden dezen zich in Oudegem herpakken met een meer dan gave partij. Ditmaal konden zij in elk onderdeel zich de meerdere erkennen van hun tegenpartij. Met een bijna foutloze eerste set, waarin Lotte en Stephanie beiden het hoge woord voerden, kon VC Oudegem amper iets terug doen, zodat een zware 12-25 op de bordjes stond.

Ook in set 2 verliep het scenario bijna identiek. Nu was het vooral Lies en setter Tara, die zich in de kijker speelden. Bij 14-21 probeerde VC Oudegem nog een immens slotoffensief, maar kapitein Leen maakte hier een eind aan met krachtige middenaanval. 17-25.

Was het iets te gemakkelijk gegaan voor de onzen, de meisjes van trainer Sacha Koulberg begonnen de derde set met alleszins veel meer panache en dit gaf een ander beeld van de wedstrijd. Aanvankelijk verliep de derde set  gelijkopgaand tot 11-11, waar nadien Oudegem tot een kleine voorsprong uitliep. 19-14. Amigos plooide ditmaal niet en vocht als weleer terug voor elk punt. Bij 22-22 waren de bordjes terug in evenwicht. Een zenuwachtiger einde was amper te voorspellen en met wisselende kansen voor beide ploegen. Nu met Lies aan service bij 26-26 en een uitstekend blok van Alana kon Amigos onverwacht nog de set binnenhalen bij  26-28.

Missie geslaagd, de ploeg was weer top zodat we ons nu al kunnen voor bereiden op de komende wedstrijden tegen en in Oostende en thuis tegen het jonge geweld van Asterix Kieldrecht.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top