Wie dinsdagavond ondanks de terreurdreiging toch naar de Amigos-Arena trok, zal zich dit niet berouwd hebben.Beide teams wilden absoluut een ticket voor de 1/2 finale bekomen, vandaar ontstond er een wervelende ontmoeting met wisselende kansen voor beide ploegen.

Een gelijk opgaand begin, waarin Lies Eykens de eerste maal haar registers opentrok bij 8-7, maar ondermeer Stephanie Van Bree zorgde toch voor een veilige voorsprong van 17-11. Op Amigos stond geen maat meer en 25-18 was het einde van set 1.

Met een bedrijvige Linde Hervent ging VC Oudegem sterk van start in de tweede set, maar weer zorgde Lies voor een 8-7 stand. Alana Schuermans en weer Stephanie maakten er 14-11 van, gevolgd door een reeks services van Stephanie. Nu eindigde de set met Lies bij 25-20.

In de derde set bracht een toch wel sterke Lore Gillis VC Oudegem naar een 2-4, maar nu een op hoog toerental draaiende Tara Daerden en weer Lies brachten onze troepen weer op gelijke hoogte, zij het ditmaal 7-8 voor Sacha zijn troepen. VC Oudegem begaf echter niet en bracht de stand naar 11-15. Weer Tara forceerde ditmaal de stand naar 15-16, maar Lies mepte Amigos toch naar 19-17. Een spannender slot kon men zich niet bedenken, 20-20 en dan zelfs 24-24. Een onmogelijk gewaande aanval van Stephanie en de koele kapitein Leen Adams maakten er een schitterend orgelpunt van 26-24.

Uitblinksters vernoemen na zo'n spektakel, zou onfair zijn. Onze ploeggeest was ditmaal de grote overwinnaar en dat opent weer perspectieven voor de volgende wedstrijden. Dames 1 bende 2

Voorzitter Claude kuste zowat iedereen, trok de feestnacht op gang en danste zoals in zijn beste jaren. En de meisjes dan? Wel zij deden niet onder en bewezen dat ook zij op de dansvloer niet te onderschatten zijn, zoals heel de familie Van Bree.

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top