Toch wel enige verrassingen bij de startende ploegen. Knack ging van start met Gert-Jan Claes, Ruben Van Hirtum, Hendrik Tuerlinckx, Arno Van De Velde, Stijn D'Hulst, Pieter Coolman en als libero Stijn De Jonckheere. Amigos begon met Jeroen Oprins, Jonathan De Vriese, Wouter en Viktor Vriens, Robin Blondeel, Thomas Hofmans en als libero Kevin Geerinckx.

Met een gelijk opgaand begin was het een leuke partij om aan te zien. Bij de eerste opgelegde time-out was de stand 7-8. Enkele outaanvallen en gemiste services van onze jongens, en de rake meppen van Knack deed Coach Dieter Melis reeds in een tweede time-out vluchten bij een stand van 11-16. Ook door de inbreng van Robin De Bont kon Amigos voor de eerste maal beroep doen op zijn koningsduo Geerinkx-De Bont in receptie, maar dit leverde spijtig genoeg ook niet het beoogde resultaat. 19-25

In de tweede set bleven onze jongens aanklampen en moest Knack af en toe alles uit de kast halen om verdedigend overeind te blijven, maar dit deden zij soms mirakuleus met libero De Jonckheere  vooraan in de strijd.Ook Amigos liet enkele staaltjes van hun kunne bewonderen, maar Roeselaere kon toch weer uitlopen van 6-8 tot 14-20. het duo Van Hirtum en Tuerlinckx gingen dan voluit en weer stond er 20-25 op de bordjes. 

Coach Dieter vond dat er wat nieuw geweld moest bijkomen en bracht Stef Van Heyste, Pieter Relecom, Wim Cox en Matthias Blondeel in. Roeselare bleef echter het tempo opdrijven en Pieter Coolman heerste zowat als een koning in het midden. Amigos kreeg het moeilijk en moest vlug tegen een 2-10 achterstand opkijken. Einde in zicht? Eénmaal deze ploeg ingespeeld was, begonnen zij zowaar aan hun achterstand te knagen en wel met succes. Zelfs Pieter Relecom kon onverwachts en onderhands nog scoren, maar bij 16-25 stopte het verzet van Amigos.

Moedig verweer van onze jongens tegen een te sterk Roeselare, nu volgende week naar Noliko Maaseik. Toch wel een indrukwekkend begin, maar leergeld moet en zal betaald worden. Het kan enkel een harde maar goede leerschool zijn voor onze heren.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top