Of Leentje Buur nu een trouwe supporter is van Knack Roeselare, de leuze " OneTeam, one dream, one family" blijft al vele jaren het gefundeerde onderbouwsel van onze club en is hierdoor bovendien niet alleen een holle leuze. En acteren op het terrein voor de ganse familie blijft nu éénmaal onze doelstelling.

Onder het waakzame oog van velen( zo'n 400 kijkers) en zelfs van dat van onze sportieve burgemeester gingen onze jongens de confrontatie aan met de profi's van Knack. Inderdaad grepen de spelers van Roeselare de onzen deftig bij de keel, maar toch lieten zij zich niet wurgen. Jeroen Oprins en ook Thomas Hofmans bleven het aanvalsgeweld van Hendrik Tuerlinckx, Joppe Paulides en Gert-Jan Claes counteren.Bij een 12-19 stand luidde de alarmbel even, maar met vernieuwde moed werd nog een 17-25 bereikt.

Amigos begon sterk aan de tweede set en zelfs met een killblok van Pieter Relecom op Pieter Coolman bereikte onze ploeg een 11-10 voorsprong, die nog verder uitgebouwd werd naar 16-13 en 17-14. Ook de ingekomen Jonas Colson deed meer dan zijn duit in het zakje en liet veel goeds zien. Aan de andere zijde kwam Stijn D'Hulst  dan in aan de pas en het spelbeeld draaide hierdoor en Knack kwam op zijn kousevoeten terug in de match om te eindigen bij 21-25 door kapitein Hendrik Tuerlinckx.

Bij 6-9 in de derde set dacht iedereen dat het finaal afgelopen was met Amigos. Niets was minder waar. Onze jongens onder leiding van een goed geïnspireerde Robin Blondeel vochten terug en bij 13-13 kon zelfs Jeroen een ace scoren met heel veel lef. Telkens echter  Knack een "pipe-aanval" lanceerde was het alle hens aan dek bij de onzen.  De aanvallers van Roeselare deden onze defensie vanachter de 3m-lijn mateloos veel pijn en dat leverde hen ook een 16-22 voorsprong op. Wouter Vriens maakte nog tweemaal op een rij een beetje brandhout van Knack, Stef Van Heyste mocht eveneens op een leuke manier van de wedstrijd proeven, maar verder dan een 18-25 kwamen onze heren niet.

Verdiende winst van een sterk Roeselare, maar zeer zeker een hart onder de riem voor onze heren dat zowel Antwerpen als dit Knack niet over hen heen lieten walsen. Nu volgende zaterdag gaan onze heren weer de confrontatie aan met Knack, maar dan in de competitie. We rekenen alvast op onze trouwe supporters.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top