Terwijl we ongetwijfeld nog volop genieten van de intense zonnestralen aan onze kust, van de bergen in het buitenland of van één of ander exotisch strandje en de zinnen nog niet op volleybal gezet zijn, heeft manager Claude Holvoet en zijn geestesverwanten niet stil gezeten om het nieuwe Amigos- volleybalseizoen succesvol voor te bereiden. 
Vorig seizoen was weeral een “boere jaar”: eerste maal Europees en met verve geslaagd door de inzet van velen, promotie van heren 1 naar de liga A, promotie van heren 2 en heren 3 en het ontbolsteren van dames 2. Kunnen we nog beter? Hopelijk wel, want in de sportwereld geldt dat stilstaan achteruitgaan is. Dus weten weeral waarom ploeggeest, trainingsarbeid en spelvreugde de nieuwe keywords van het seizoen 15-16 zullen worden. Ook onze clubslogan “One team, one dream, one family” zal nog verder ontwikkeld worden.
En ere wie ere toekomt. Onze heren 1 gaan het nieuwe seizoen de strijd aan tegen Noliko Maaseik met Wout Wijsmans, Knack Roeselare met Pieter Coolman, Calant Antwerpen met Tom Van Walle, Asse Lennik met Frank Depestele en zo kunnen we verder gaan. Allemaal ploegen met uitstraling en dus voor een onze supporters een unieke kans om de crème de la crème van het Belgische volleybal aan het werk te zien in onze eigen Arena.
De kern van de heren bleef behouden en om het verdwijnen van Roel Nuyts, Oscar Nuytten en Daan Jongmans op te vangen komen Jonas Colson van VC Puurs ( jongere broer van Martijn die zelf gaat spelen bij Asse Lennik), Robin De Bondt( libero, setter van VC Puurs), Stef Van Heyste ( setter van Fixit) en Thomas Hofmans van onze tweede ploeg de groep uitbreiden. En misschien nog zelfs de beste transfert is die van Dieter Melis, die  zowel als speler als gewaardeerde interim-trainer zowat alle volleywatertjes doorzwommen heeft, om de fakkel over te nemen van Etienne De Buck.

            

 Jonas Colson            Robin De Bondt    Stef Van Heyste Thomas Hofmans Dieter Melis


De dames daarentegen gaan voor het tiende jaar achtereenvolgend de competitie in de eredivisie aanvatten. Wie had dat ooit gedacht in Sint-Antonius? Maar kijk de wonderen zijn de wereld niet uit. Spijtig dat een topper als Katrien Gielen andere wegen wil bewandelen en dat ook Marij Vandenbussche, Leen Van Grinsven en Jana Kerremans andere oorden willen opzoeken, maar deze toch zware aderlating werd dan gecompenseerd door de komst van enkele talentvolle jongeren, die volop hun kans zullen krijgen om eveneens te snoepen van het hoogste niveau. Alana Schuermans (middenspeelster van Hermes Oostende) zette als eerste de stap naar Amigos, ook Hélène Mertens (midden van Fixit ) en Sarah Vermote ( setter van VT Turnhout) volgden haar voorbeeld. Maar toch blijft de late transfert van Stephanie Van Bree een voltreffer van jewelste. In het beachvolleybal is zij één der smaakmakers van het circuit en bovendien kan zij met haar ervaring samen met Leen Adams en Lies Eykens de jongeren op sleeptouw nemen.
                                             
Alana Schuermans Hélène Mertens Sarah Vermote   Stephanie Van Bree

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top