Na het ongelooflijke avontuur in het Poolse Sopot, stond wederom een uiterst belangrijke wedstrijd op het menu. Hermes Oostende, die op een vierde plaats stonden en bovendien evenals ons een plaatsje in de play-off 1 beogen, kwamen op bezoek. Vandaar het belang van deze ontmoeting.

In de eerste twee sets maakten onze services een beetje brandhout van de Oostendse receptie en bovendien bleef de Amigos-receptie wonderwel overeind, zodat onze setter Tara Lauwers de vele perfecte recepties haast probleemloos kon rondstrooien naar haar aanvalsters. Oostende moest lijdzaam toezien, maar konden toch sporadisch via Anja Van Damme en Tanja Schatow tegen scoren. Toch werden beide sets nog vrij gemakkelijk gewonnen met 25-19 en 25-16.

In de derde set ging Amigos nog op zijn elan ver, maar Hermes ging nu zwaarder serveren en onze receptie kreeg het zwaar om setter Tara te bereiken. Ook onze succesvolle aanvalsters bleven ondermaats presteren, zodat eigenlijk Hermes iets te gemakkelijk aan de setwinst kwam met 13-25.

Amigos herpakte zich terdege en onmiddellijk werd een voorsprong van 8-2 bijeen gespeeld. Hermes reageerde wel, maar bleef toch wat verweesd verder spelen. De ingekomen Marijke Horn samen met Marij Vandenbussche brachten dan de uiteindelijke doodsteek toe en Amigos won dan ook meer dan verdiend deze eerste ontmoeting tegen rivaal Hermes.

Donderdag ontvangen we mega-topper PGE Trefl Atom Sopot, zaterdag de start van de terugronde tegen Charleroi thuis en zondag naar Mavoc Mechelen voor de beker van Antwerpen. Een hele boterham, maar als we deze forme kunnen volhouden, krijgen we nog heel wat te beleven. Ondertuusen weten we dat dames2 als 3 ook de zeges wisten te behalen. Amigos gaat ervoor, zeker met de derby bij de heren nu zondag op de affiche. De titel "ploeg van het dorp" is weer vacant. Afwachten dus voor de uitslag. 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top