Na Charleroi kreeg GEA Happel Amigos nu de tweede Waalse ploeg Farciennes op bezoek. Vooraf wist men hoegenaamd weinig over de sterkte en de kwaliteiten van deze internationaal getinte meidengroep, mar coach Pascal Gora ging vooral uit van de eigen slagkracht en of dat loonde!

Amigos startte met Katrien, Brenda, Leen, Jana, Lotte, Lise en Tara en ging er verrassend daverend van door, maar Farciennes counterde gevat en liep zelfs uit naar 11-15. Gelukkig vonden onze aanvalsters hun tweede adem terug en werd het nog 17-17. Met Jana Kerremans en Katrin Gielen in de hoofdrol werd het nog vlot 25-19.

In de tweede set bleef Lies Eykens in de ploeg, Amigos startte weer het best, maar Farciennes kon de stand toch nog herleiden tot 8-8. Lies bleef op hoog niveau acteren en leidde onze meisjes naar een veiligere 14-11. Vandaar liep de stand vlotjes naar 25-15, waarbij Lotte het laatste punt  via een ace op de bordjes zette.

De derde set leek er geen vuiltje aan de lucht met een tussenstand van 12-6. De Waalse meisjes naderden echter op hun slofjes en bij 12-12 was alles te herdoen. Amigos bleef nu wat slapen en met de daarop volgende irriterende domme foutjes ging Farciennes  zelfs naar een 20-23 en daarna naar 22-25. Een verrassende wending vooral door het gebrek aan concentratie van onze dames.

Tot 8-8 bleef Farciennes onze dames in het spoor,toen serveerde Jana haar ploeggenoten naar 19-9. Een waar huzarenstukje en tot slot blokte zij ook  het matchpunt bij 25-13 op de bordjes.

Volgende week naar Asterix Kieldrecht, waar er alleszins uit een ander vaatje dient getapt worden, willen we niet te geschonden uit dit duel komen. Noteer alvast dat Asterix niet meer in Kieldrecht speelt maar uitgeweken is naar Beveren, sporthal Meerminnen, Klapperstraat 103. 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top