Als Tongeren de punten thuis hield tegen weliswaar Hermes Oostende en onze dames wonnen met tenminste 3-2, dan was de eindzege voor onze dames in play-off 2.

Amigos startte met Joke, Lies, Ines, Katrien, Jana ,Kim en natuurlijk libero Lise. Tot 12-12 bleef de wedstrijd in evenwicht, maar eenmaal onze aanvalsters hun duivels ontbonden stond er geen maat meer op en met weer eens een perfecte omloop beslechtte Jana de eerste set bij 25-17.

In set twee was hetzelfde scenario. Nu bleef Farciennes in het kielzog van onze meisjes tot 6-6. De ingekomen Britt begon uitstekend met een zuivere ace en zette Amigos aan tot verdere sloopwerk. Katrien liet zich ook niet onbetuigd en scoorde al haar zoveelste ace. Indrukwekkend. Bij 23-12 pruttelde Farciennes nog even tegen maar Evy, die ingekomen was voor een werkelijk aangeslagen Lies, maakte uit bij 25-15

In de derde set vertrok Amigos nu het best en liep uit naar een comfortabele voorsprong van 12-5. De ingekomen en jarige Lotte voor Katrien, kreeg het even moeilijk maar bleef toch koel genoeg om niet ten onder te gaan, maar Farciennes naderde zienderogen. Zelfs de 24-20 van Lotte was niet genoeg en in een intens einde bereikten de Waalse meisjes de eindstreep bij 25-27.

Amigos geraakte op dezelfde manier als in set 3 in problemen door wat mindere aanvallen en services. Farciennes maakte hier dankbaar van gebruik en liep uit naar 16-19. Amigos begaf echter niet en stormde naar een 22-21, maar dit was ook het einde want de grote Purchartova blokte 2-maal onze aanvalsters terdege af en de stand werd dan 22-25.

Met een ontketende Katrien ging Amigos naar een 7-4 voorsprong, maar Farciennes herstelde het evenwicht bij 7-7. Eerst Ines, dan tweemaal Jana en Amigos was weer vertrokken en wie anders dan onze topaanvalster Katrien trok het laken voor goed naar onze kant. Einde bij 15-10.

Amigos wint voor de tweede keer op rij de play-off 2 voor het iets te fiere Hermes, maar wat betekent dit als er weer eens niets aan verbonden is. Alleszins dikke proficiat voor alle speelsters en coaches. Nu nog op paasmaandag de bekerfinale winnen tegen het degraderend Blaasveld en dit seizoen zit er weeral op. Binnen enkele dagen kunnen we het vernieuwde team weer voorstellen en vatten we het seizoen 2014-2015 met nieuwe moed en de nodige nieuwe dromen aan.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top