Voor de vierde maal kruisten de dames van Hermes en Amigos de degens om de play-off2 in zijn definitieve vorm te gieten. Coach Etienne zette een alternatieve ploeg op terrein en dit leverde hem zeker geen windeieren.

Amigos startte het best en kon van in het begin een kleine voorsprong uitbouwen. Van 4-0 ging het naar 10-5, maar Hermes liet niet betijen en bij 15-15 was alles te herdoen. Jana met een blok, tweemaal Lotte in de aanval en met een ace van de ingekomen Britt werd de eerste set besloten bij 25-22.

In de tweede set kon geen van beide ploegen een grotere kloof dan 2 punten maken gedurende de ganse set. Dus spanning alom, maar enkele rake services van setter Joke beslisten er anders over en zelfs de setbal werd een ace. Dus 25-19 en 2-0 voor.

Hermes herstelde zich en nam nu resoluut de leiding. Alhoewel Amigos nog niet capituleerde en voortdurend in het vaarwater van de Oostendse bleef, moesten onze dames in het zicht van de eindmeet Hermes laten uitlopen naar 19-25.

Ook in de vierde set bleef Hermes beter serveren en maakte het onze dames het erg moeilijk om onze midden te vinden. Tot 12-12 bleef het een gesloten set, maar weer een ace van Britt en enkele knappe bloks van Jana zette Amigos enigszins op rozen. Ook een ace van Lies bracht Amigos naar 20-16. Gedaan dus, bijlange niet Hermes vocht terug tot 24-23. Een laatste outaanval van Hermes maakte de zaak echter af bij 25-23.

De nederlaag van woensdag is hiermede een beetje hersteld en misschien is play-off 2 nog verzekerd van een spannend einde. Wie weet met nog slechts 2 wedstrijden te spelen. Zaterdag naar Blaasveld en dan om af te sluiten thuis op zat 5/4 tegen het internationaal getinte Farciennes.

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top