Met de komst van Datovoc Tongeren stond niet de minste tegenstrever ons op te wachten voor een pittig wedstrijdje. Er stonden toch wel wat belangen op het spel.

Amigos startte het best  en liep onmiddellijk uit tot 10-3, maar Tongeren repliceerde gevat en naderde tot 12-10. Geen paniek echter want Katrien, uitblinkster Lies en  Jana met een perfecte omloop zorgden voor een ruime winst met 25-18.

In de tweede set gingen onze dames op hun elan verder en de stand ging van 5-1 naar 11-7. Hoewel Tongeren niet opgaf bleef de kloof groot. Ines leverde weer haar bijdrage met een reeks services en Katrien gaf dan de doodsteek bij 23-16 en als Tongeren hun laatste aanval dan nog buiten mepte, was de set binnen bij 25-17

Nu was het Tongeren dat het beste uit de startblokken schoot en leidde de dans tot 6-7. Het uitstekende duo Jana-Lies liet niet begaan en zorgde voor een veilige 16-13. Met een ace van de fel ingekomen Britt ging Amigos naar de eindstreep en al onze aanvalsters faalden niet meer, zodat bij 24-18 Tongeren moedeloos de allerlaatste aanval ook in de mist liet gaan.

Ruime zege om ons in koers te houden voor de hoofdprijs in play-off 2. Nu volgende zaterdag de terugwedstrijd in Tongeren  voor een hopelijk zelfde resultaat of heeft trainer-coach Jan De Brandt een verrassing klaar?

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top