Heren 3 stonden zonder coach Jonas, werkverplichtingen, voor een loodzware opdracht bij VST Lions Turnhout.

Interim coach Peter Bierinckx startte zoals gewoonlijk met het basisteam van de laatste weken en dat gaf alleszins geen windeieren want de eerste set werd binnengehaald met 22-25.

In set 2 bleef de Amigosreceptie voortdurend onder hoge druk staan, zodat voor setter Bart het meestal zeer moeilijk werd om onze gevaarlijke middenspelers te bereiken en de Lions konden alzo  de bordjes gelijkzetten met 25-20 winst.

De erg goed ingekomen Evert mocht blijven staan en mede door zijn recepties sleepten onze jongens een verdiende zege uit de brand bij 22-25, waar Hannes Verbruggen een echte gesel was voor het blok en de verdediging van Turnhout.

In de vierde set bleef de wedstrijd uitermate spannend met weer een uiterst sportief en gelijk opgaand verloop. De gewisselde Jef Vleugels verving bij 12-11 Daan Nauwelaers en dit leverde direct aanvallend een meerwaarde. Spijtig genoeg kon bij 23-24 de setbal niet gescoord worden door een al of niet dubieuse beslissing van de 2e scheidsrechter. Turnhout bleef het meeste kalm en zorgde voor een domper van jewelste door de zege bij 26-24.

In de tiebreak startte Turnhout het beste en gesteund door een schare enthousiaste supporters, overklasten zij het moegestreden Amigos, waar ineens niets meer lukte. Eindstand 15-7

Het had ook 1-3 kunnen zijn, jammer maar helaas was de eindstand 3-2. Toch menen we dat het zeker geen sinecure was om dat ene puntje uit Turnhout mee te brengen.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top