Amigos dames werden verslagen door Anja Van Damme (50 aanvallen op 126 Hermes-aanvallen) en een wervelende Jana De Leeuw maar vooral door zichzelf.

Hoewel Amigos sterk acteerde in het begin van de set werden zij ingehaald bij 11-11 en Iris Van de Wiele dan ongehinderd zesmaal mocht serveren stond de stand plots 17-11. De ingekomen Lotte Vandendriessche en Katrien Gielen aan service zorgden voor een mirakuleuze terugkomst en bij 25-25 was alles te herdoen. Spijtig genoeg bleef Hermes bij de pinken en konden zijde laatste punten scoren om te eindigen bij 29-27.

Ook in set twee startten onze Blue Tigers het best en liepen onmiddellijk 1-5 uit, maar Hermes repliceerde gevat. Onze middenspeelsters Jana en Leen gingen nu ook hun woordje meezeggen en de stand liep uit naar 10-16. Vooral Anja Van Damme en Tania Schatow minderden onze voorsprong, maar Evy en Lotte beslisten over een nog zuinige winst bij 23-25.

Gelijke start in set drie, waarin Hermes een eerste keer kon uitlopen bij 15-11, maar deze voorsprong kon nog ongedaan gemaakt worden. En als Britt nu 2 aces serveerde ging de stand naar zelfs 21-20. Amigos ging dan onherroepelijk zowel in blok als aanval in de mist en Anja Van Damme spijkerde de 25-22 op de bordjes.

Amigos herpakte zich in de vierde set en leidde de dans tot 10-12, maar een steeds heviger opzittend Hermes nam nu het voortouw bij 15-13. Teveel persoonlijke fouten leidden Hermes naar 18-13. Wellicht te laat startte Ines de achtervolging, die stopte bij 21-25 door de fatale doodsteek van een goed spelende Delfien Brugman.

Onze dames moeten nu dinsdag weer de Arena in voor de 1/2 finales van de beker van Antwerpen tegen Mendo Booischot (+4). Start om 20H30. Hopelijk kunnen de dames zich op tijd herstellen van de zware uppercut in Oostende, want ook zondag wacht nog een belangrijke match tegen Richa Michelbeke om 16HOO

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top