Door de zege met 0-3 van Hermes Oostende in Farciennes konden onze dames geen aanspraak meer maken op een plaatsje in play-off 1. Toch was deze match nog van cruciaal belang voor de thuisploeg.

Met zware services van Lore Gillis kon VC Oudegem een eerste maal een kleine voorsprong bekomen, maar een sterk aanvallende Ines Sylverans kon Amigos terugkomen tot 14-13. Weer een reeks services nu van Lorena Cianci gaven de thuisploeg de nodige vleugels, maar Amigos plooide niet en kwam terug tot 24-23, maar Lore Gillis met een prachtige lijnaanval beslechtte het lot van onze dames bij 25-23.

Tot 4-4 bleef Amigos in het spoor van Oudegem, enkele receptiefoutjes van onze dames gaven echter een voorsprong aan de thuisploeg bij 10-5. Misschien was het verlies van de rally van de match, de bal ging voortdurend over en weer na toch vele sterke aanvalspogingen, wel de doodsteek aan onze dames. Fien Callens besloot de set bij 25-19.

In de derde set bleek de veer gebroken bij onze dames, zo dicht bij de play-off 1 en nu moeten strijden voor het behoud, het had anders gekund. Oudegem dicteerde voortdurende de wet en leidde nu comfortabel. Ook nu mocht uitblinkster Lore Gillis uitmaken bij 25-20. 

Achteraf bekeken moeten wij toegeven dat Oudegem de betere ploeg was en verdiend naar playoff 1 gaat, maar we kunnen toch onthouden dat we strijdend ten onder gegaan zijn. Eventjes alles op een rij zetten, trainen als de beesten, en starten aan play-off 2 met 4 punten voorgift op de laatste. dat is nu de opdracht. Begin play-off start op 15/02.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top