Onze heren kenden een pijnlijke nederlaag in Haasrode, heren 3 brachten de punten terug uit Eelen en dames 1 moest tot het uiterste gaan om de dames van Farciennes onder de knie te houden.

In set 1 bleef de wedstrijd gelijk opgaand tot 14-14, maar toen ons aanvallend en receptie-compartinent  in de fout bleef gaan, kon Farciennes uitlopen tot 19-25.

Ook in de volgende set bleef onze receptie wankel acteren en was het vechten geblazen voor elk punt met steeds een iets beter Farciennes. Bij een 13-17 achterstand begon Ines de wederopstanding, doch bij 17-18 moesten onze dames weer afhaken en een tweede setverlies incasseren bij 18-25.

{besps}D1-Farcienne-2014{/besps}

Coach Etienne husselde zijn ploeg dooreen en gaf youngster Lotte Vandendriessche de zware opdracht de oppositeplaats te bemannen. Bij 10-10 serveerde een goed ingekomen Lotte Amigos naar een 18-14 stand. Met nog een gigantische blunder van de 2e scheids en een eindaanval van Lotte eindigde deze set bij 25-23.

Dezelfde opstelling en werd behouden en met een reeks services van Jana Kerremans begon Amigos sterk aan de set. De steeds beter draaiende Leen Adams beheerste nu het midden en Ines zette het orgelpunt bij 25-16.

Amigos startte rampzalig aan de tie-break en kon onmiddellijk een 1-6 achterstand incasseren, maar Katrien Gielen kwam nu op de proppen en had blijkbaar alles opgespaard tot op het laatste en met een zestal snoeiharde services zette zij Amigos aan de leiding met 8-6. Met een foutje van de nieuwkomer Milica Jovic, een pracht omloop van Leen Adams en wie anders dan killer Katrien, die met een magistrale dia de eindcijfers  vastlegde bij 15-10.

Misschien een puntje verloren, toch twee dikke punten gewonnen door het doorzettingsvermogen van onze dames en zeer zeker door de steun van onze trouwe supporters, gaan we volgend weekend naar het M-Siks van Jana om in  koers voor de play-off 1te blijven.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top