Na de winst van onze heren tegen Mendo konden onze dames niet onder doen, maar dan moesten zij wel in het hol van de leeuw Richa Micheleke verslaan, dat al heel wat scalpen aan haar riempje had bengelen en bovendien spelen zij op 8/02 in de Lotto-arena voor de beker van België tegen Asterix Kieldrecht.

Na een gelijk opgaand begin kon Ines met haar services een kleine voorsprong opbouwen, die gaandeweg de set kon uitgebreid worden tot 18-24 en een outservice van Richa besliste over de eerste set.

Amigos startte weer sterk maar Richa kon bij 12-10 een eerste keer op voorsprong komen. Het begon echter met Lies Eyckens, die de kentering inzette en bijgestaan werd door een alomtegenwoordige Katrien Gielen. Lise bleef sterk acteren in receptie en verdediging en Leen eindigde de tweede set met een ace bij weer 18-25.

Ook in de derde set nam Amigos onmiddellijk de leiding door een ace van een sterk serverende Tara. Iedere aanvalster presteerde sterk maar af en toe boorden de kogels van Ines en Katrien ware gaten in de defensie van Richa. Britt, telkenmale ingekomen voor Jana, hielp met haar verdedigende kwaliteiten de opmars van Richa werkelijk tegen, zodat ook onze middenspeelsters het verschil konden maken. Ditmaal was het Jana met een ace, die het laatste punt van de match op de bordjes zette. 17-25.

Door deze mooie zege komen onze dames weer in aanmerking voor de play-off 1 afwachten en trainen maar. Volgende week tegen het weer versterkte Farciennes, opletten dus.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top