Na 2 zeker te mijden nederlagen moesten de heren van Amigos met 3 gekwetsen, Bart De Ren, Kevin Geerinckx en Oscar Nuijtten, de aartsmoeilijke thuiswedstrijd tegen Mendo Booischot proberen te klaren maar kon in extremis beroep doen op de meest flamboyante libero van Amigos, Yves Verstraelen.

{besps}H1-Mendo-2014{/besps}

Na een gelijk opgaand begin in de eerste set kon Mendo Booischot even uitlopen naar 7-13, maar "Good Old Yves Verstraelen, kon defensief zijn ding doen en bracht hierdoor de aanvallers van Amigos goed in stelling, zodat bij 20-20 alles te herdoen viel. Met een alerte Wim Cox en een killblok van Viktor Vriens werd de eerste set afgesloten met 25-22.

Met nu als afwerker van dienst, Wouter Vriens, kon Amigos zijn aanvallende krachten bundelen en een gemakkelijke voorsprong opbouwen van 7-2. Amigos bleek niet meer te stuiten, Robin Blondeel heerste aan de pas en kon gemakkelijk en zuiver zijn aanvallers bedienen.  Een zieltogend Mendo moest deze gang van zaken onder ogen zien, vandaar ook de logische tussenstand van 16-7 en 23-11. Met Jeroen Oprins aan service en kapitein Wim Cox aan het kanon werd het 25-12.

Amigos startte ook in de derde set het meest overtuigend en liep vlot uit naar 8-2 en bij de tweede opgelegde Time-Out wees de stand al heel vlug door de vele Mendo's fouten 16-6. Amigos liet dan Mendo toch niet in wedstrijd komen, alhoewel die laatste verdedigend terug wat moed bijeen gezocht hadden. Met het laatste puntje van Gilles Biset kon Amigos weer bij 25-12 op een degelijke wedstrijd terugkijken en zal het alleszins een mentale opsteker zijn om volgende week leider Haasrode diep in de ogen te kijken.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top