Met slechts één oefenwedstrijd en één training in de benen moesten onze dames in de 1/4 finales van de beker van Antwerpen het sportief opnemen tegen het slechts één reeks lager spelend VST Lions Groot-Turnhout.

Onze ploeg kende een eerder wisselvallig begin in deze match, zodat Turnhout een drietal puntjes kon uitlopen, die ze echter tot het einde wisten te verdedigen en all-rounder Lore Van den Vonder zette dan het laatste puntje van de eerste set op de bordjes. 23-25.

In de tweede set startte Turnhout weer een beetje enthousiaster en liep vlot uit naar 1-4. De Amigos-meisjes reageerden ditmaal alerter en bij 9-9 namen zij het commando over met vooral Leen en Katrien in actie. De voorsprong ging gestadig de hoogte in totdat Leen uit maakte bij 25-17.

Coach Etienne behield het vertrouwen in zijn new-look ploegje en ditmaal speelde Lotte zich in de kijker. De stand evolueerde van 4-4 naar een comfortabele 20-9, zodat Lotte spectaculair kon uitmaken bij 25-16.

Ook in de vierde set liet Etienne al zijn speelsters opdraven en dit kostte in het begin wel enkele puntjes. maar eenmaal de motor weer aansloeg en Joke haar aanvalsters beter kon aanspelen veranderde de score in ons voordeel en vanaf 13-13 kon Amigos zijn taak afronden met als orgelpunt het laatste punt van Jana bij 25-19.

Woensdag moeten onze dames naar de competitieleider Asterix Kieldrecht en dat zal wel andere koek worden, dus supporters gevraagd. 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top