Deze wedstrijd was ongetwijfeld de topper van het weekend bij de liga A voor dames, een wedstrijd die gespeeld werd voor de knikkers met een mix van spanning, lange rally's en uiteindelijk een overgelukkige winnaar.

Amigos startte deze wedstrijd met het winning team van vorig weekend en plaatste onmiddellijk een onwaarschijnlijke 15-5 op de bordjes. Gaandeweg deze eerste set kwam Hermes beter en beter in de match en naderde zelfs tot 23-22. Gelukkig voor ons besliste een Hermes outservice en een eerste ace van Katrien de setwinst met 25-23.

In de tweede set ging Hermes op zijn elan verder en was het achtervolgen geblazen voor onze dames. Hoe ze ook hun best deden, de kleine voorsprong van Oostende kon niet teniet gedaan worden en met een alom tegenwoordige Anja Van Damme stuitte Amigos op een sterke aanvalster. 21-25 werd de eindscore van deze set en was alles te herdoen.

Coach Etienne greep in en bracht Lies Eyckens  op het terrein. Dit resulteerde en Amigos leek vertrokken, maar een sterke Anja Van Damme repliceerde weer en bracht Hermes voor bij 5-7. Vanaf dan ontstond er een schitterend staaltje damesvolleybal met wisselende kansen voor beide teams. Beide libero's lieten staaltjes van sterk verdedigen zien, maar vooral  Katrien Gielen bewees haar forme en besliste deze set met twee aces. 25-21

Ook de vierde set bleef een aangenaam kijkspel waarin beide teams mekaar van geen vin losten. Bij 22-22 was Amigos even niet bij de les en Hermes maakte hier dankbaar gebruik om te eindigen bij 22-25. Dus alles in evenwicht en de vijfde set ging bepalen wie de winnaar ging worden.

Hier begon Hermes het best en liep onmiddellijk uit naar een 0-4, maar een adequate Lies Eyckens bracht bij 6-6 de stand weer gelijk. Tot 9-9 bleef alles mogelijk, maar een uitgekookter Oostende bleef maar scoren en een haast perfecte Sarah De Gryse scoorde voor de kustploeg het laatste punt bij een eindstand van 11-15.

Natuurlijk een pak ontgoocheling bij ons, een zevende zege op rij zat er dik in zeker in de vierde set, maar het lot besliste er anders over. Gelukkig waren de kijkers de winnaar in deze op hoog niveau gespeelde wedstrijd met een toch verdiende zege voor de dames van Hermes.

Op maandag 30/12 wordt nog de heren interland tegen de Duitse nationale ploeg, met coach Vital Heynen, gespeeld in onze Arena. Dames 1 hervat het speeljaar op 2/01 met een oefenwedstrijd tegen de leider van de liga B in Barbar Brussel.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top