Met de verplaatsing naar Datovoc Tongeren hadden onze dames een zware klus. Gezien zowel Tara als Katrien vorig seizoen daar hadden gespeeld en Laura Egelmeers en Arianne Horemans nog een Amigos verleden hadden, was het duidelijk dat er fel gestreden ging worden, maar onze dames met hun recente 5 op 5 gingen toch voor de winst.

Tongeren startte het best aan de wedstrijd en kon de kleine voorsprong van in het begin hard maken en deze verder uitdiepen tot meer dan vijf punten. De eerste set eindigde alzo op 25-17.

In de tweede set kon Amigos langer aanklampen en zelfs een 16-16 claimen. Enkele aanvallende fouten van onze kant zorgden ervoor dat Dato weer een voorsprong kon bijeen spellen, die weer eindigde bij 25-17.

Coach Etienne schudde zijn kaarten grondig, zodat de jeugdige Lotte in de ploeg kwam. Hoewel de stand lang gelijk opging, plaatste Katrien enkele giftige services  en de score veranderde naar 13-16. Amigos begon plots weer beter te spelen en de bordjes wezen dan gelukkig 19-25 aan.

In de vierde set veranderde Etienne niets aan zijn winnende bende en dit gaf toch weer een meer gelijk opgaand spel. Amigos begon echter meer en meer aanvallend te scoren en de stand evolueerde van 7-7 naar 13-21 en verder door naar 20-25.

Een vijfde set ging de winnaar bekendmaken. Tot 10-10 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar Dato plaatste een kleine tussenspurt met als resultaat 14-11. In een onwaarschijnlijke eindfase zette Lotte met een blok de 14-15 op de bordjes en Dato trommelde de laatste aanval buiten de lijnen, zodat Amigos toch met 2 punten naar huis kon.14-16 Gezien de felle ontgoocheling bij de Tongerse dames, mogen we ons zeker gelukkig achten.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen onze dames meer en meer in het spel en werd de afwezigheid van een zieke Lies meer dan collectief gecompenseerd. Gelet op de vechtlust van onze dames vanaf set 3 kan de zege toch verdiend genoemd worden. Ondertussen speelden onze dames toch een indrukwekkende 6 op 6 bijeen. Nu zaterdag tegen Hermes voor de 4e plaats, supporters op post.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top