Dames 3 hadden in de beker van Vlaanderen het goede voorbeeld gegeven om Hellvoc te kloppen met 3-1, dus moesten dames 1 om in het voetspoor te blijven van hun assistent-coach, Tine Verstraelen ,de wedstrijd tegen Dauphines Charleroi wel naar hun hand zetten.

De sportieve gevechten begonnen reeds in set 1 en dus was het voor de talrijke opgekomen supporters een immense lust om van dit duel te snoepen. Van 8-5 evolueerde de stand naar een 12-12 maar Tara Lauwers en Katrien Gielen trokken de scheve situatie weer recht. Een sterk serverende Ines Sylverans zorgde dan  ervoor dat Amigos naar een veilige 22-17 stevende en voorts naar de eerste setwinst met 25-17.

In set 2 deed iedereen zijn duit in het zakje zodat er al vlug een 12-4 op de bordjes stond. Zowel Jana Kerremans als Leen Adams wisten voortdurend het blok van Charleroi te omzeilen,alsook  Tara Lauwers met enkele gerichte plaatsballen en een onberispelijke spelende  libero Lise Schuerwegen zorgden voor een riante 25-15.

Alhoewel Amigos gelijk opgaand vertrok, kon Charleroi een eerste kloof slaan bij 6-10, maar onze dames gaven niet op en bewerkten terug een gelijke stand bij 13-13. Met de inbreng van Lotte en Joke trachtte coach Etienne de druk weer bij Charleroi te leggen en er ontstond nu een pittig partijtje volleybal. Bij 27-27 was nog alles mogelijk maar een sterke Hanne De Haes besliste er anders over met als resultaat 28-30.

Amigos startte het best in de 4e set, maar enkele slordigheden zorgden ervoor dat de meisjes van Charleroi terug in de match kwamen bij 13-13. Onze ingekomen kapitein Evy verzette nu vooral de bakens en kon enkele malen gevat uithalen om dan met enkele rake services de 18-17 op de bordjes te zetten. Nog gaf Charleroi niet op en langs Kelly Oublié verzilverden zij een 18-20 stand. 2 aces van Katrien Gielen volstonden om een 24-22 voorsprong te bekomen, die werd helemaal uitgebouwd door weer Evy tot 25-23.

Vandaar de vijfde overwinning op een rij met nadien een onvergeetlijke Amigos-nacht met Chris Melody en charme-zanger Robbie Vinny en de vele enthousiaste Amigos-kelen.   

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top