Met de heenwedstrijd indachtig had Stijn Morand, trainer-coach van VDK Gent, in een krantenartikel gewaarschuwd voor het gevaarlijke Amigos, maar hoopte alleszins de 3-punten thuis te houden. Ook heren 1 stond voor een niet te duchten uitwedstrijd, maar bracht dit schitterend voor mekaar met een 0-3 uitzege en blijft dus nog steeds ongeslagen aan de leiding.

De dames startten met de gekende basiszes en Lise Schuerwegen als libero en bleven tot 8-8 in het zog van VDK. Enkel door onze eigen fouten kon VDK echter uitlopen tot 15-10 en die voorsprong tot het einde van de set verdedigen. Eindstand 25-20.

In een gelijk opgaande tweede set kon Amigos de leiding nemen bij de eerste time-out met 6-8. Van dan af lieten beide ploegen elkaar geen duimbreed toe en Amigos, ja zij verdedigden hun kleine voorsprong  tot het bittere eind en hierdoor begonnen de Gentse meisjes meer en meer fouten te maken, zodat nog een ruime 18-25 bijeen gespeeld werd met als absolute uitblinkster Katrien Gielen.

Een zelfde scenario in de derde set, beide ploegen hielden mekaar in evenwicht met nochtans een kleine voorsprong voor VDK. Bij 16-16 kwamen onze dames verdiend langszij en er ontstond een heuse thriller, die bij 36-38 in ons voordeel eindigde na 8 setballen voor en 5 setballen tegen.

Gaandeweg de vierde set brokkelde het verweer van VDK Gent verder af en kon weer Katrien haar duivels ontbinden, bijgestaan door Ines en Lies. Ook onze middenmeisjes Leen en Jana lieten hun tegenstreefsters alle kleuren van de regenboog zien, zodat de wedstrijd eindigde bij een zuivere 20-25.

Dames 1 lijkt nu toch echt vertrokken te zijn. Volgend weekend wacht ons het bezoek van Charleroi, dat nog wel iets recht te zetten heeft na het verlies in de heenwedstrijd. Dus supporters gevraagd om onze reeks verder te zetten bij "Amigos zingt en drinkt". 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top