Onze heren 1 deden wat van hen verlangd werd en zetten met een zuivere 3-0 hun zegetocht verder in de streekderby tegen VC Kapellen. Spijtig genoeg was het weer uitvallen van Bart De Ren met een kniekwetsuur wel een domper op de vreugde. Ook heren 2 won vrijdagavond zoals heren 3 en zelfs heren 4 nu zaterdagavond. Dames 2 kon weer niet winnen tegen topper Kruibeke, nochtans was de zege in de 2e set dichtbij, maar dames 3 versloegen wel Bovoc Bouwel met 3-1.  Alles bijeen een sterke start voor het sportieve weekend.

De eerste set was een aan elkaar gewaagd spektakel met wisselende kansen aan beide zijden. Van 9-9 evolueerde de stand naar een kleine voorsprong voor de Kapellen-boys, maar een alerte Bart De Ren zorgde ervoor dat Amigos in het vaarwater bleef. Met een halve ace van Robin en de sterk ingekomen Jeroen nam Amigos plots het voortouw en met een out-service van Kapellen werd de eindstand nog 25-23.

Amigos startte het best in de 2e set en liep heel gemakkelijk uit naar een 8-3 stand. Echter bij een 16-10 stand viel Bart De Ren weer uit met een zorgwekkende kwetsuur. Gelukkig was onze Gilles Biset er onmiddellijk bij om de nodige kinézorg toe te passen. Oscar Nuijtten kwam dan de ongelukkige Bart vervangen en Amigos deed naarstig verder naar een veilige 25-16.

De derde set mocht Koen Thys als spelverdeler opdraven en zag een meer gemotiveerd Kapellen aan de slag. Beide ploegen bleven in elkaars buurt, ook door het hoge aantal te mijden fouten. Van 6-6 ging de stand naar 15-15 en zelfs 20-20. Twee foute services van Kapellen en een goede,en kersverse nonkel, Pieter Relecom zorgden ervoor dat ook deze set gewonnen werd 25-22.

De zegereeks van onze heren gaat verder, volgende zaterdag op bezoek bij Optima Lendelede. Zeker geen hapklare brok. Ook onze dames 1 gaan op verplaatsing maar dan naar VDK Gent, misschien daar een revanche voor de verloren thuiswedstrijd, waarin zij met 2-0 in setten voorstonden en zelfs met 14-9 in de derde set.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top