Het te fel verzwakt M Siks Blaasveld, kwetsuren van Kim Vleminckx en Evelien Vereecken, was geen maat voor een secuur spelend Dames 1. Ook de uitzege van heren 2, winst met 2-3 op Beerse alsook de zege van heren4 op hetzelfde Beerse maakt dat dit weekend weer sportief sterk gestart werd.

Ines Sylverans zette het beleg van Blaasveld in en bijgestaan door haar andere aanvalsters groeide de voorsprong gaandeweg zodat Amigos zonder enig probleem doorstoomde naar een exuberante voorsprong van 15-6. Deze werd dan verder uitgebouwd naar een 25-7.

In de tweede set vertrok Amigos weer als een sneltrein, maar met Lynn Pauwels aan service knabbelde Blaasveld steevast haar achterstand weg en leidde zelfs met 7-8. Onder meer Katrien Gielen zorgde  voor een degelijke repliek en scoorde zoals het hoort, soms verstandig soms keihard en de stand werd dan vlug 20-14. Lotte Vandendriessche ingekomen met een dubbele wissel liet dan ook even zien dat zij het  nodige aanvalspotentieel heeft. 25-17

Blaasveld bleef in de derde set even aanklampen, maar wanneer het aanvalsgeweld van Amigos de bovenhand kreeg stond er geen maat meer op onze dames. Van 5-5 evolueerde de stond plots naar 16-6. Boeken dicht dus. Ook Jana Kerremans overgekomen dit seizoen van M Siks deed haar duitje in de zak en scoorde zowat aan 100% en blokte enkele malen gevat de aanvalspogingen van haar vroegere ploegmaatjes af. Met een uitservice van Blaasveld eindigde de wedstrijd met een 25-16.

Met een 9 op 9 zetten onze dames een redelijk scheve situatie weer recht, eerst een weekendje vrij en dan naar VDK Gent.  Wie weet kunnen we daar een revanche nemen voor de verloren heenwedstrijd?

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top