De eerste week van november bracht op sportief vlak de broodnodige zeges voor zowel dames1 als heren1. Ook heren 2 met de nodige problemen wist te zegevieren in Maaseik, alsook onze dames 3 kwamen met een 2-3 zege terug uit Arendonk . Een goede maandstart dus.

Heel wat volk op de been voor de heren, die tegen het op papier niet zo eenvoudige Achel moesten opnemen. Met een desastreus begin voor onze boys, 18-25, zag het er even slecht uit. Maar het kordaat optreden van de alomtegenwoordige coach Jan Vanvenkenray zorgde voor de nodige rust en alleszins tot beter presteren van zijn boys. De inbreng van Oscar Nuijtten, de moordende aanvallen van Wouter Vriens, de venijnige opslagen van Wim Cox, de secure verdediging van Kevin Geerinckx, de spelverdeling van Robin Blondeel en de soms dodelijke blokvorming van onze middens brachten de spelers van Achel dikwijls tot wanhoop. Met 25-17, 25-18 en 25-14 zetten de Amigos de scheve situatie meer dan recht. Hierdoor staan zij met zes op zes ongeslagen aan de leiding in de liga B. Waar gaat dit weeral eindigen?

Ook de dames lieten zich niet ringeloren bij nieuwkomer Farciennes, dat al heel wat lovende commentaar bijeen gespeeld had met zij internationale bende. Niettemin was deze partij toch van enig belang voor beide teams daar zij slechts door 1 punt gescheiden werden in het klassement. In de eerste set nam Amigos onmiddellijk de leiding en gaf deze niet meer  af. Zoals de set begon met een winnende service van Tara, zo eindigde die ook met dezelfde Tara, dus 22-25. Van 5-5 in de 2e set moesten onze dames echter achtervolgen en kregen ze de kleine voorsprong van Farciennes niet ingehaald, toch noteerden we bij 17-18 een kleine kans om ook deze set nog de onze te maken, maar de girls van Farciennes dachten er anders over en met een wakkere Barbora Purchartova stond er een 25-23 op de bordjes. Dus opnieuw beginnen maar.

Het duo Ines Sylverans en Katrien Gielen leidden nu de dans en zorgden voor een veilige 13-20 voorsprong, bijgestaan door het sterke defensiewerk van Lies Eykens en Lise Schuerwegen. Farciennes kwam nog op kousenvoeten terug met een sterke Sophie Wallner, maar Katrien kon weer de 19-25 op de bordjes hameren.

In de vierde set stond er geen maat meer op de Amigas, de zware services van Tara Lauwers, de constante dreiging door Leen Adams en Jana Kerremans, het sterke werk van Britt Thielemans en de het voortdurende bombardement van Katrien en Ines brachten zelfs  de sterke Rocio Gomez Lopez tot heel wat defensieve en aanvallende fouten. Dus einde en over na een sterke 9-25.

Schitterende Waalse week met twee 3-puntenzeges en een leukere plaats in het klassement. Nu volgende week tegen het Blaasveld van Jana, voetjes terug op de grond en gaan voor een 3e opeenvolgende zege nu ook thuis.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top