Zaterdagavond ging deze wedstrijd tussen 2 sterk gewijzigde teams ten opzichte van vorig seizoen door en laten wij zo stellen dat de Limburgse formatie reeds een aanvaardbaar niveau bereikte. Hierdoor konden zij zeer terecht deze zege claimen

Na  een gelijkopgaand begin lieten onze dames enkele te mijden negatieve puntjes al te gemakkelijk aan Tongeren en dit zorgde voor een eerste kloofje bij 7-11, maar Jolien Wittock dikte dit verder uit met enkele geplaatste aanvalletjes waardoor de stand al te vlug naar 13-21 ging. Deze voormalige Asterix-speelster leidde dan haar ploeg verder  naar een verpletterende 14-25.

Niets van een aangeslagen Amigos ploeg met nu Joke aan de pas in de tweede set. Onze aanvalsters zorgden voor een sterk begin, maar bij 6-8 liet Amigos zich weer te gemakkelijk ringeloren en stond plots 10-17 achter. Amigos zette nu haar beste beentje voor en naderde  tot 21-23 en zelfs tot 24-24. Met een onbetwistbaar zeer spannende einde zette weer Jolien Wittock de kroon op het werk. 25-27.

{besps}D1-tongeren-2013{/besps}

In de derde set was de mentale druk op onze nieuwe ploeg danig hoog zodat de Amigas al te snel een 3-8 achterstand opliepen. Onder invloed van Evy en Lies kon Amigos terug naderen maar het meer gevarieerde spel van Tongeren zorgden nu voor een onoverbrugbare achterstand van 13-20, die uiteindelijk leidde naar de doodssteek bij 17-25.

Spijtige nederlaag voor onze dames, zeker in het vooruitzicht van de bekerwedstrijd tegen Asterix Kieldrecht van dinsdag a.s. Anderzijds is dit misschien wel de beste voedingsbodem om eens te stunten. Dus supporters kom onze dames massaal en vocaal steunen.   

{sidebar id=11}

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top