Afgelopen zondag traden onze Jongens Junioren aan in het nationaal kampioenschap. Plaats van afspraak was de ons welbekende sporthal van Technico Turnhout. Gelukkig minder ver dan de verplaatsingen voor de Vlaamse eindrondes: Diepenbeek (Junioren) en Oost-Duinkerke (Scholieren). Stiekem werd er gehoopt op een ruim supporterslegioen, en het mag gezegd worden....de tribunes zaten vol :-)

 

Tegenstanders van de dag waren Marke-Webis - ons welbekend van confrontaties in de finale voor de Vlaamse jeugdbeker en in de vlaamse eindronde – en het Waalse Baudour en Guibertin, ook twee ploegen van formaat.

De eerste wedstrijd was tegen Marke-Webis. Deze match werd beschouwd als sleutel voor eventuele eindwinst... Er moest dus gewonnen worden. Op basis van de vorige onderlinge duels lagen de kaarten goed, maar deze keer zou MWB wel op volle sterkte kunnen aantreden. Er werd gestreden op het scherpst van de snede. Uiteindelijk moesten onze Amigos de duimen leggen in 2 sets: 22-25 en 21-25. Wat individuele foutjes en een te zwakke verdediging maakten het (kleine) verschil. MWB was terecht de winnaar.

Na de match was de stemming onder nul, en werden de verwachtingen zowel bij de spelers als de supporters bijgesteld. Wie zou immers dit Marke van de overwinning houden? Na de ontgoocheling te hebben verwerkt vatten onze jongens post in de tribune om de volgende tegenstanders te scouten. Guibertin won van Baudour, eerste set nipt (30-28), de tweede set overtuigend (25-13).

Marke-Webis tegen Guibertin bleek het sleutelmoment te worden van de competitie. Waar we voor de match ons geld toch wel op MWB zetten, bleek dit totaal anders uit te draaien!! Na een spannende eerste set die met het kleinste verschil werd gewonnen door Guibertin (23-25), zakte een onherkenbaar MWB in de tweede set onverklaarbaar in mekaar en verloor het met zware cijfers (13-25)!! Dit leken niet dezelfde spelers die ons in de eerste partij een nederlaag hadden aangesmeerd met precies en krachtig volleybal!!

Vierde wedstrijd, onze mannen mochten terug aan de slag tegen Baudour.Na het onverwachte verlies van Marke, hadden onze jongens hun strijdlust teruggevonden. Met vernieuwde motivatie werd de match geconcentreerd aangevat: snel en gevarieerd spel, degelijke opslagdruk en een vlot scorende aanval klaarden de klus: 16-25 en 12-25.

De voorlaatste confrontatie van de dag werd vlot op het conto van Marke bijgeschreven: MWB - Baudour: 25-15 en 25-14.

De spanning steeg en de laatste match van de dag zou het eindverdict bepalen!! Verschillende scenario's waren mogelijk: setwinst van Guibertin zou hun de kampioenstitel opleveren; 2-0 winst van Amigos daarentegen zou zorgen voor een unieke eindstand: 3 ploegen met elk 6 punten, en evenveel gewonnen en verloren sets. Nodeloos te zeggen dat onze jongens gemotiveerd het terrein opgingen, maar dat ook het respect voor de tegenstrever wel degelijk hoog was!! Net zoals tijdens de supercup konden onze mannen rekenen op de vocale ondersteuning van het supporterslegioen van Marke-Webis... Er is duidelijk iets gegroeid in de afgelopen weken, zowel tussen de spelers als tussen de supporters!!

Na een nerveuze start vonden de junioren de spellijn van tegen Baudour terug en stonden ze geconcentreerd op het plein, vechtend voor elke bal. Opnieuw maakten sterke opslagreeksen en degelijk verdedigend werk het verschil: 20-25 en 18-25 scores gaven een verrassende eindscore: 3 ploegen met evenveel punten, en evenveel gewonnen en verloren sets!! De ratio gewonnen tegen verloren punten moest uiteindelijk de doorslag geven. Hier trok Amigos duidelijk aan het langste eind!!!! K A M P I O E N E N !!!!  Onze vrienden van MWB hadden 2 verliespunten teveel en grepen zo nipt naast de tweede plaats die naar Guibertin ging. Baudour strandde op de 4de plaats.

De ontlading na de bevestiging van de eindoverwinning was groot!! Hier had niemand op durven hopen na het verlies in de eerste match!! Knallende champagnekurken gaven het startschot van een feestje dat in grote sportiviteit niet alleen gevierd werd samen met MWB maar ook met enkele verdwaalde Waalse spelers....  Ook de meisjes scholieren die hun kampioenschap op dezelfde dag hadden beslecht feestten duchtig mee en lieten zich van hun vrolijkste kant zien. Menigeen moest er aan geloven en ging (al dan niet vrijwillig) mee onder de feestdouche: Tom, Claude, Kristof, Koen, vriendinnen en zussen,...

Na een indrukwekkende zegereeks (Beker van Turnhout, Beker van Antwerpen, Beker van Vlaanderen, Supercup, Kampioen van Antwerpen, Kampioen van Vlaanderen) mochten onze junioren ook nog de kers op de taart zetten met een verdiende nationale kampioenentitel. Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis wint een jeuddploeg al deze titels.

 

Gasten,  P R O F I C I A T ! ! ! ! !

 

En natuurlijk ook: Merci Jonas, Tom & Claude!!

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top