Na het spetterend resultaat van de heren tegen VC Zoersel konden de dames niets anders doen dan een gelijkaardig spelvertoon opdissen om ook in de picture te blijven. Lise en Evy maakten dit alleszins waar.

Dus startten onze dames met dezelfde opstelling als de vorige wedstrijd met Joke dus aan de pas. Onze kapitein Evy begon met een reeks van negen opslagen en zorgde hierdoor voor een fenomenale voorsprong van 2-10. Leen en Lies vormden dan een dankbaar aanspeelpunt om deze voorsprong verder uit te breiden naar 6-20 en vervolgens de setwinst binnen te halen met 7-25.

Wat niet te verwachten werd, gebeurde toch. Smash ging in de tweede set driftig ten aanval en onze dames iets te zelfzeker, lieten maar begaan en waren van in het begin aangewezen op achtervolgen. Dichter dan 5-8 kwamen ze niet en bleven de foutenlast maar opstapelen. Coach Ivo greep in met de wissels van Marij en Britt, maar dat leverde te weinig op om dichterbij te komen. Uiteindelijk werd de set verloren met 25-16.

Britt bleef in de basis en startte ook zelfverzekerd en dit leverde weer een voorsprong op van 1-5. Ines, nu meer in het spel betrokken, zette de opmars van Amigos verder en bij de tweede opgelegde time-out stonden de bordjes op 10-16. Nu maakte Evelien de set uit met een mooi blok en een rake service 15-25.

De vierde set werd een maat voor niets. Smash maakte teveel rechtstreekse fouten om Amigos nog te bedreigen. Zonder veel moeite namen onze dames de overhand en hoewel de setter van Smash nog probeerde met een 2e handsaanval de bakens te verzetten, liet Marij zien hoe je het agressief en verfijnd ook kan doen met een setwinst als gevolg. 17-25.

Volgende zaterdag de eerste van de nog drie resterende kompetitie-thuiswedstrijden. Als eerste ontmoeten we weer Smash Oud -Turnhout, vervolgens de bekerfinale tegen Fixit Kalmthout en dan nog Michelbeke en om af te sluiten tegen Blaasveld.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top